• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Hocasını anıyor!

Yeniakit Publisher
2013-02-26 21:14:00 - 2013-02-26 21:18:05
Türkiye Hocasını anıyor!

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 2’nci yıldönümünde rahmet ve minnetle anılıyor.

Gümüş Motor, Devrim Otomobilleri gibi pek çok bilimsel çalışmanın altında imzası olan Erbakan Hoca, vefat yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.
HABER MERKEZİ - İskilipli Atıf, M. Es’ad Coşan, Hasan El-Benna, Malcolm X gibi pek çok sembol ismin vefatı ile şehitler ayı olarak bilinen Şubat’ın son günlerinde dünya güzel bir kulu daha Rabb’e uğurladı. 27 Şubat 2011’de tedavi gördüğü hastanede Hakk’ın rahmetine kavuşan Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının ikinci sene-i devriyesinde, dünyada ve Türkiye genelinde rahmet ve minnetle yâd ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 27’nci başbakanı merhum Erbakan için pek çok il ve ilçede belediyeler ve özellikle de Saadet Partisi tarafından anma programları düzenleniyor. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve ikincisi de geçtiğimiz 22 Şubat tarihinde başlayan Erbakan Haftası etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Etkinlikler kapsamında illerde anma programları düzenlenirken, çeşitli fotoğraf sergileri gibi kültürel etkinlikler de düzenleniyor. Üsküdar Belediyesi’nce Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda da merhum Erbakan anıldı.
‘Erbakan Külliyatı” yayımlanacak
Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın yazdığı bütün kitapları, tek eserde toplandı.
MGV Yayınları tarafından 5 cilt halinde basılan “Erbakan Külliyatı”nın tanıtımı, bugün düzenlenecek toplantıyla yapılacak. Necmettin Erbakan’ın ölüm yıl dönümünde düzenlenen toplantıya, Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ve Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan da katılacak. ÖMRÜNÜ MÜCADELEYE ADADI
Akademisyen, Siyasetçi ve Devlet Adamı kimliğiyle tanınan merhum Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926 tarihinde Sinop’ta dünyaya geldi. İlkokula Kayseri’de başlayan Erbakan, babasının tayininden sonra ilkokul öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1943 Yılında İstanbul Erkek Lisesi’ni birincilikle bitirdi. Üniversiteye sınavsız giriş hakkı kazanmasına rağmen kendisi sınava girmeyi tercih etti ve bu sınavı üstün başarıyla vererek üniversite öğrenimine ikinci sınıftan başladı. 1948 yılı yaz döneminde, İTÜ Makine Fakültesi’nden üstün başarı ile mezun olan Erbakan, aynı yılın 1 Temmuzunda Makine Fakültesi Motorlar Kürsüsünde asistan olarak göreve başladı. 1948 ile 1951 yılları arasında yeterlilik tezini hazırladı. Bu süreçte ders verme yetkisi sadece doçent ve profesörlere ait olmasına karşın, kendisine özel bir izin çıkarılması üzerine daha asistan iken Makine Fakültesi’nde ders vermeye başladı. Bir dönem Almanya’da bulunan Erbakan, Alman Ekonomi Bakanlığı için motorların daha az yakıt kullanımı konusunda araştırmalar yaptı ve bu konuda ilgili bakanlığa bir rapor sunan Erbakan’ın bu dönemde yazdığı dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunu matematiksel olarak izah eden doçentlik tezi Alman ilim çevrelerinde büyük ilgi gördü.
‘Kıbrıs Fatihi’

1956 yılında Gümüş Motor A.Ş’ yi 1960’ta “Devrim Otomobili” adıyla ilk yerli otomobili imal etti. 1965 yılında profesör oldu. 1967 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreterliğine seçildi. 1969 yılında TOBB başkanlığına seçilen Erbakan, hükümetin seçimleri iptal etmesi nedeniyle başkanlıktan ayrılmak zorunda kaldı. 17 Ocak 1970’te Milli Nizam Partisi’ni (MNP) kurdu. Sık sık siyasi hayatın kesintiye uğrayan merhum Erbakan, daha sonra sırasıyla MSP, RP, FP ve SP’yi kurdu. Şahsında bütün müslümanlara 28 Şubat zulmünün reva görüldüğü Erbakan, bu süreçte izlediği tutumla çıkabilecek daha büyük olayların önüne geçmiş oldu. ‘Kıbrıs Fatihi’ olarak da tanınan Erbakan, 27 Şubat 2011 tarihinde vefat etti.

Erbakan Hoca hakkında
ne dediler...
KUTAN:  HOCA AMERİKALILARI ŞAŞIRTTI
SP Onursal Genel Başkanı Recai Kutan: “Ertan Yülek, Amerika’daki Dünya Bankası ve diğer kurumlarla vaktiyle yakın ilişki içinde bulunmuş... Dünya Bankası’ndan üst düzey biri gelmiş ve ‘Ya sizin bu Hoca’nın bir garip ekonomi anlayışı var. Türkiye batacak. Sizin gibi tecrübeli kişiler niçin Erbakan’ı ikaz etmiyorsunuz?’ demiş. Yülek de ‘Hiç merak etmeyin, Hocamız ne yaptığını bilir’ deyip göndermiş. Aynı adam 6 ay sonra tekrar geliyor, ‘Mr. Yülek, biz zannediyorduk ki ekonominin kendine has kuralları vardır. Ama işler hiç de bizim zannettiğimiz gibi olmadı’ diyor. Onlara göre Erbakan yönetimindeki ekonominin batması gerekiyordu. Halbuki Türkiye’nin ekonomisi hiç olmadığı kadar iyi günler gördü.”
KAMALAK: AZİMLİ BİR MÜCAHİD
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak: “Merhum Hocamız için ‘Hoca’ kelimesi çok yetersiz kalır. O bir dünya lideriydi. İslam birliğinin oluşturulması hedefine kilitlenmişti... Nihai amacı ise bütün insanlar için yaşanabilir bir dünya kurmaktı. MSP döneminde bir ilçeye teşkilat kurmaya gidiyorlar, kimse üstlenmiyor görevi... Herkes duymazdan geliyor. Orada taşa dönüyor: ‘Ey taş! Sen şahit ol... Biz görevimizi ifa ettik’ diyor. Hak davayı tebliğ etmek için bir nesne arıyor. O sırada işten gelen bir işçi görüp ürperiyor tabii. ‘Ben buradayım efendim’ diyor. Daha sonra o beldede MSP, en fazla oyu alan parti oluyor.”
EMRE: erbakan ‘ŞAHANE BİR
GENEL BAŞKAN’DI
Milli Selamet Partisi Kurucu Üyesi Süleyman Arif Emre: “Bir gün Turan Güngen Beyin yazıhanesine, Odalar Birliği Genel Sekreteri olan Necmeddin Erbakan geldi. Daha önce de Hoca’nın bir konferansını dinlemiş ve onu hayli takdir etmiştim. Erbakan’la birlikte yemek yedik, sohbet ettik, namaz kıldık. İlk kez tanıyorum Hoca’yı ve tabii, alıcı gözle inceliyorum; tanıdığım bütün liderlerle mukayese ediyorum: konuşması gayet güzel, birikimi çok iyi, yabancı dili var, 12 sene yurtdışında kalmış, Batı’yı biliyor, genç yaşta profesör olmuş... Serdengeçti’ye gittim, dedim ki; ‘Osman, şahane bir genel başkan buldum’. ‘Kim’ deyince, ‘Erbakan Hoca’ dedim. Sevincinden havaya zıpladı. Ama Hoca’nın haberi yok, arkasından iş çeviriyoruz. Birkaç ay sonra, Odalar Birliği’ne gidip Hoca’yı ziyaret ettim. ‘Hocam, Cenâb-ı Hakk’ın verdiği bu kabiliyetinizi birkaç tüccarın meseleleriyle heder etmeye ne hakkınız var?’ dedim. Sonra Milli Görüş’ün partilerini kurduk.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23