• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Finans destek oluyor, pehlivanlar Altın Kemer için yarışıyor

Yeniakit Publisher
2013-07-02 20:11:00 - 2013-07-02 20:11:51
Türkiye Finans destek oluyor, pehlivanlar Altın Kemer için yarışıyor

Türkiye Finans, ata sporumuz tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne destek veriyor. Bu yıl 5-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Türkiye Finans’ın katkılarıyla çok daha geniş kitlelerle buluşuyor.

EKONOMİ SERVİSİ -Türkiye Finans, UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası listesine alınan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne destek vererek, yüzyıllardır pehlivanların yazdığı destanların gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir görev üstleniyor.
Türkiye Finans ayrıca festival boyunca ata sporumuz olan önemli bir kültür mirasımızı sahiplenmek amacıyla Edirne Kırkpınar Festival alanında ilk kez Türkiye’nin her bölgesinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçiler için bankacılık hizmeti sunuyor, dev ekranlarla şehrin önemli meydanlarından güreşlerin festival alanı dışında da izlenmesine imkan sağlıyor. Bütün bu çalışmalarla etkinliğin daha çok insana ulaştırılarak 652 yıldır düzenlenen güreşlerin bilinirliğini artırmayı hedefliyor.
GÜRKERK: BU DESTEKTEN
ONUR DUYUYORUZ
Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, verdikleri destek ile güreşlerin coşkulu ve tarihi atmosferini daha çok insana ulaştırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bankamız tarihinde yine bir ilke imza atıyoruz ve ata sporumuzu kurumsal olarak destekleyen ilk finans kuruluşu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkelerin geçmişinden bile eski bir geleneği, nesillerden nesillere aktarılan sportif bir öğretiyi destekliyoruz. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin altı yüzyıllık geleneğinin önümüzdeki asırlarda da devam etmesini diliyor, bu doğrultuda pehlivanlarımızı ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni desteklemekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23