• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye ekonomisinin gücü Arap yatırımcıları çekiyor

Yeniakit Publisher
2013-04-29 21:12:00 - 2013-04-29 21:13:22
Türkiye ekonomisinin gücü Arap yatırımcıları çekiyor

Bahreyn İslam Bankası Başkanı ve El-Bessam Yatırım Şirketi’nin sahibi Halid El-Bessam, "AK Parti hükümetinin cesaret verici adımları, Arap yatırımcıları Türkiye’ye çekiyor" diye konuştu.

MANAMA - Türk ekonomisinin büyük bir hızla ilerlediğini belirten Bessam, yaptığı açıklamada, körfez ülkelerinin Türkiye’yi yakından takip ettiğini ifade etti.
Türkiye ile Bahreyn ve Körfez ülkelerinin arasındaki ilişkilerin her geçen gün ivme kazandığını vurgulayan Bessam, Türkiye’nin bölgede ve dünyanın kalkınmış ekonomi devleri arasında önemli bir seviyeye ulaştığını belirtti.
Türk iş adamlarının Körfez ülkelerine yaptığı yatırımlar ve karşılıklı işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bessam, "Türkiye ve Bahreyn arasında çok güçlü bağlar oluşuyor. Türkiye ile başta Suudi Arabistan olmak üzere körfez ülkeleri arasındaki bağlar da siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda hızla gelişiyor. Bu ilişkiler hem özel sektör hem de yönetimler arasında hızla ilerliyor" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Batı ile Ortadoğu arasında çok stratejik bir konuma sahip olduğunu söyleyen Bessam, AK Parti hükümetinin gerek Türkiye içerisinde gerekse yurt dışında attığı cesaret verici adımların, Arap yatırımcıları Türkiye’ye çektiğini kaydetti.  
"Ekonomik göstergeler 20 yıl öncesi ile mukayese edildiği vakit Türkiye’nin çok açık bir şekilde ilerlediğine işaret ediyor" diyen Bessam, "Bu durum bizi sevindiriyor. Dünya’ya kapılarını açan Türkiye’nin tüm borçlarını ödediğini görüyoruz. Türkiye, dünyanın kalkınmış ülkeleri arasındaki yerini aldı" değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23