• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye ekonomik suikastlarla karşı karşıya

Yeniakit Publisher
2014-05-05 08:59:00 - 2014-05-04 20:45:30
Türkiye ekonomik suikastlarla karşı karşıya

Ünsal Ban

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Türkiye’nin sık sık ekonomik suikastlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Bu tür operasyonlar Türkiye’ye nasıl gelebilir, ne kadar zarar verir, Türkiye’nin ne gibi tedbirler alması gerekir gibi soruları Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı vasıtasıyla değerlendireceğiz” dedi.

Rektör Ünsal Ban Ban, dünyada meydana gelen ekonomik gelişmelerin Türkiye ekonomisine etkisinin araştırılması amacıyla kurulan Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı’nın başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, “Vakfın, dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin Türkiye’ye etkilerini araştıracak. Buradaki temel amaç artık tüm sistemler ekonomiye bağlı. Ekonomik gelişmeler iyi oluyorsa siyaset de iyi oluyor, ekonomik gelişmeler kötü oluyorsa siyasette kötü oluyor. Herkes artık ekonomiye bakıyor” ifadesini kullandı.

HÜKÜMET BAŞARILI

Siyasi partilerin temel amacının refah düzeyini artırmak olduğuna vurgu yapan Ban, mevcut hükümetin ekonomik ve siyasi olarak başarılı olduğunun altını çizdi. Türkiye gibi gelişen ülkelere suikastların hep ekonomik anlamda yapıldığına işaret eden Ban şöyle konuştu:

“Türkiye maalesef sık sık ekonomik suikastlarla karşı karşıya kalıyor. Bunlar Türkiye’ye nasıl gelebilir, ne kadar zarar verir, Türkiye’nin ne gibi tedbirler alması gerekir? gibi soruları Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı vasıtasıyla değerlendireceğiz.”

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23