• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Türkiye, 2023’te çok üreten, ürettiğini ihraç eden ülke olacak’

Yeniakit Publisher
2019-07-18 10:47:00 -
‘Türkiye, 2023’te çok üreten, ürettiğini ihraç eden ülke olacak’

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Türkiye’nin 2023’te daha çok üreten, ürettiğini ihraç eden, dışa açık bir ülke olacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında BM Genel Merkezi’nde düzenlenen Yüksek Düzeyli Siyasi Forum’da, ‘’Gönüllü Ulusal Gözden Geçirme Raporu’’ sunan ülkeler arasında Türkiye de yer aldı. 

Türkiye’nin ikinci Gönüllü Ulusal Gözden Geçirme Raporu’nu Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal sundu. Ağbal, Türkiye’nin 2023’te daha çok üreten, ürettiğini ihraç eden, dışa açık, kurallı serbest piyasa ekonomisinin daha da güçlendiği, demokrasinin kurumsallaştığı bir ülke konumunda olacağını belirtti. Ağbal, şunları ifade etti:

Aslında bütün bunlar sürdürülebilir kalkınma hedefleri bakımından da son derece önemli. Bu açıdan 11’inci Kalkınma Planı’nı bir taraftan her alanda gelişmesi için önemli bir itici pusula olarak değerlendirirken diğer taraftan da Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmada bize önemli bir yol gösterici olacağına inanıyoruz. Ben inanıyorum ki, Türkiye, 2030’da BM tarafından kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda uluslararası alanda başarı örneği oluşturan bir ülke olacak. Bunu da hep beraber yapacağız.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

A.SARI

Ak Parti ve Sn.C.Başkanı koltuklarını kaybetmeden az önce mi olacak bu... gidişat gidişat değil. Fatih Tezcan Ak Partiyi çok güzel anlatıyo. Siz bu gibi insanlardan ve toplumdan gelen eleştiriler karşısında kulak tıkamaya devam ededurun. 2023 de söylediğiniz hedeflere ulaşılsa nolacak. Devlet elden gitmiş olacak. Tayyib Erdoğan'ı yanlız bıraktığınız sürece ve dahi Tayyib beyin de göz göre göre yaptığı yanlışlardan dönmemesi halinde Başkanlık elden gidecek. Sonrası zaten malum, alın size yeni bi devlet FETÖ'nün hakim olduğu. Meclis tatile girmeden çıkarabileceğiniz acil bir çok düzenlemeyi ertelediniz.. tatilimizi yapıp gelelim, keyfimizi bi çıkaralım, sizin sabırsızlıkla beklediğiniz yasalar biraz daha beklesin diyorsunuz bu millete. Bu kadar kibir, bu kadar vurdumduymazlık artık bitiriyor sizi farkında bile değilsiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23