• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkeş’in kemiklerini sızlatıyorlar

Yeniakit Publisher
2014-06-03 08:47:00 - 2014-06-03 09:38:03
Türkeş’in kemiklerini sızlatıyorlar

MHP teşkilatı; Yalova’da CHP’ye, Ağrı’da BDP’ye çalıştı. 30 Mart seçimlerinde Yalova’da oyu yüzde 5.4 olan MHP’nin oyu yüzde 1.4’e düştü. MHP’nin; 30 Mart seçimlerinde Ağrı’daki oyu yüzde 1.9’dan yüzde 0.3’e düştü. Yalova’da, CHP’li aday, Ağrı’da BDP’li aday kazandı.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL - 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından itirazların kabul edildiği 2 il, 7 ilçe ve 5 beldede yaklaşık 203 bin seçmen yeniden sandığa gitti.

MHP; Yalova’da CHP’ye, Ağrı’da BDP’ye çalıştı. 30 Mart seçimlerinde Yalova’da oyu yüzde 5.4 olan MHP’nin oyu yüzde 1.4’e düştü. Yalova’da 30 Mart‘a göre oyları eriyen MHP, HDP ve İP’nin de desteğiyle CHP’nin adayı Vefa Salman kazandı. MHP’nin; 30 Mart seçimlerinde Ağrı’daki oyu yüzde 1.9’dan yüzde 0.3’e düştü

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, MHP’nin kartopu gibi eridiğini söyledi.

Yalova’da MHP’nin aldığı oy oranlarını gazetemize değerlendiren Temel Coşkun, “Bizim aldığımız duyumlara ve rakamlara göre bu oyların yüzde 90 ve daha fazlası CHP’ye gitmiştir. MHP diye bir parti yoktur. MHP, CHP’ye tam olarak yüklendi. Yalova sonuçları bir çatı provası olarak da söylenebilir. Neticede AK Parti’nin 30 Mart’ta aldığı oy oranına göre yükselmiştir” dedi.

“MHP'NİN GERÇEK KİMLİĞİ BU DEĞİL”

Coşkun, MHP’nin tarihi geçmişiyle de çelişki içinde olduğunu ifade ederek, “MHP başta Alpaslan Türkeş olmak üzere Türk Milliyetçilerini, vatanseverlerini üzmüştür ve üzmektedir. MHP’nin gerçek kimliği bu değil. Gerçek kimliği MHP’nin, Milliyetçi ilkelere, muhafazakar, mütedeyyin insanları temsil eden bir partinin bu kadar yalpalaması ve bu tür hareketlere girmesi, hayatta iktidar olamayacak olan, milletin değerleriyle ters düşen bir CHP’ye MHP’nin bu kadar destek vermesi gerçekten hayret verici. Nasıl yönlendiriyorlar veya MHP’yi hangi el bu noktalara çekiyor, bunun da iyi bir şekilde irdelenmesi, değerlendirilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

ÇOK ZAMAN GEÇMİŞ

MHP Grup Başkanvekili ve Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’na, MHP’nin kurucusu Alpaslan Türkeş’in 1977 yılında “CHP, zulüm ve işkence partisidir. Millet, CHP’yi ebediyen muhalefete mahkum edecek” şeklindeki sözünü hatırlattık ve MHP’nin şu anda CHP’ye destek olduğuna ilişkin iddiaları sorduk.

Prof. Dr. Halaçoğlu, “1977 yılından bu yana ne kadar bir zaman geçti? Şu an 2014 yılındayız, kaç yıl geçti? O zamanlar AKP var mıydı? Veya o zamanlar hangi partiler vardı, bugün hangileri yok? Başbakan’ın yaptığını yapmayın lütfen. 2014 yılında Soma faciası meydana geliyor, Başbakan 1862’deki Amerika’yla karşılaştırıyor. 100 yıldan fazla zamanla Türkiye’yi karşılaştıran bir zihniyet gibi olmayın. Yani 1977 Alpaslan Türkeş, CHP ile ilgili söylediğini bugün aynı şeyi söyleyemezsiniz. CHP’nin iktidar olamayacağını söylemiş olması hiç olamayacağı anlamına da gelmez. 1977 yılı ile 2014’ü karıştırmayın” dedi.

AK PARTİ KAZANMASIN DİYE CHP’YE VERMİŞLER

Prof. Dr. Halaçoğlu, “30 Mart seçim sonucunun yüzde 5 olan oy oranının MHP‘nin Yalova’da tekrarlanan sonucuna göre ise yüzde 1 olduğunu görüyoruz. Sizce bu aradaki oy farkı ne olmuştur” şeklindeki sorumuza zorlanarak cevap verdi.

Prof. Dr. Halaçoğlu, “Ne olduğunu herhalde oy oranlarına baktığınız zaman aşağı yukarı anlarsınız. MHP seçmeninin bir kısmı hiç oy kullanmadı, bir kısmı da AKP kazanmasın diye muhtemelen CHP’ye verdi. İttifak değil kardeşim. Halkın kendi kendine aldığı bir karardır. Yani bir yerde seçimlerde AKP’nin kazanmaması için halk gereğini yapıyor. Hepsi bundan ibaret. Halk kendi iradesiyle CHP’ye oy vermiştir. Partinin yönlendirmesi söz konusu bile olamaz. Bir siyasi parti neden yönlendirsin başka bir yere? Halkın kendiliğinden yaptığı bir işlemdir. Bir çok yerde de CHP’nin seçmeni MHP’yi desteklemiştir” dedi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23