• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk yatırımcılar, Ürdün’de Kral’ın gizli bahçesine girdi

Yeniakit Publisher
2014-04-30 09:02:00 -
Türk yatırımcılar, Ürdün’de Kral’ın gizli bahçesine girdi

Ürdün Kralı II. Abdullah’ın “Korunaklı cennet bahçesi” olarak tanımladığı Akabe Serbest Bölgesi, Türk yatırımcıların yeni odağı oldu. Yatırımcılar bölgeye sebze meyve bahçeleri kurmayı planlıyor. Bölgeye ilk yatırım sandwich panel üretim alanında 15 milyon dolarla Kibar Holding’ten geldi.

İBRAHİM ACAR

ÜRDÜN

T

ürk işadamları, Ürdün’de ilgi çekici bir yatırıma imza atıyor. Ürdün Kralı II. Abdullah’a ait Akabe’deki “Korunaklı Cennet Bahçesi” sebze meyve vadisi haline dönüşecek.

Türkiye - Ürdün Ortaklık Konseyi I. Dönem Toplantısı kapsamında Ürdün’de bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ürdün gezisinin ikinci gününde yanındaki iş adamları heyetiyle birlikte Akabe Serbest Bölgesi’ndeki iş olanaklarını araştırdı.

Türklerin Ürdün’ün yeniden yapılandırılmasında önemli rol oynayacağına dikkat çeken Bakan Zeybekçi, “Akabe’de sanayi, konut ve daha bir çok sektörde yeni bir yapılanma söz konusu. Turizm, eğlencenin ağırlıklı olacağı bir yapılanma planlıyorsunuz. Bu yolda devam edin. Kızıl Deniz Ürdün için büyük fırsat. Burası dünyanın hem giriş hem çıkış kapısı” dedi.

Ürdün’deki yapılanmada Türk yatırımcılarının önemli bir rol almasını isteyen Bakan Zeybekci, 2020 yatırım hedefinin 6 milyar dolardan 20 milyar dolara revize edildiğini, bu revizede özellikle turizm ve tarım yatırımlarının önemine dikkat çekti. Zeybekci, “Kibar Holding bölgeye sebze bahçesi yatırımı planlıyor. Türkler bu bölgeye damla sulama sistemleri kullanarak meyve sebze vadileri kurabilir” diye konuştu.

 

Kibar Holding’in Mafraq Serbest Ticaret Bölgesi’ndet hayata geçirdiği sandwich panel üretim tesisini açılışında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ve diğer katılımcılar kurdela kesti. İş dünyası ekibi daha sonra tesiste incelemelerde bulundu.

ORTADOĞU’NUN

PANELLERİ

KİBAR’DAN

Kibar Holding Mafraq Serbest Ticaret Bölgesi’ne 15 milyon dolar yatırımla sandwich panel üretim tesisi kurdu. 65 bin metre kare alan üzerinde kurulan tesisin yıllık 70 milyon dolarlık ciro yapması bekleniyor. 4.5 milyon metrekarelik yıllık üretim kapasitesine sahip tesis ile 50 kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Assan bu yatırımı ile Irak, Suriye, Suudi Arabistan başta olmak üzere Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin panel ihtiyacını karşılamayı planlıyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23