• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk-Japon güçbirliği

Yeniakit Publisher
2014-03-19 09:09:00 - 2014-03-19 01:29:18
Türk-Japon güçbirliği

Dünya teknoloji devi Panasonic ile Türkiye’nin anahtar ve priz sektörünün lider markası VİKO’nun uzun süredir üzerinde çalıştıkları ortaklık anlaşması dün imzaladı. Törende konuşan ortaklar, hedeflerinin sektörlerinde dünya liderliği olduğunu vurguladı.

EKONOMİ SERVİSİ - Dünyanın en köklü markaları arasında yer alan lider elektronik devi Panasonic ile elektrik anahtar ve priz sektörünün lider markası VİKO’nun kasım ayında başlayan ortaklık süreci, karşılıklı imzaların atılması ile tamamlandı. İmza için Panasonic Eco Solutions Şirketi Başkanı Tamio Yoshioka ile her iki şirketin üst düzey yöneticileri bir araya geldi.

DURMAZ: HEDEFİMİZ DÜNYANIN BİR NUMARASI OLMAK

Törende konuşan VİKO Kurucu Ortağı Cahit Durmaz, bu ortaklıkla iki kuruluşun kültürlerini ve gelecek stratejilerini birlikte hayata geçirmek için çok güçlü bir sinerji yakalayacaklarını söyledi. Durmaz, “Bu sinerji sayesinde, dünya tüketici elektroniğinin devi olan Panasonic ile ortaklığımızın VİKO ürünlerini dünya pazarlarına sunmada büyük avantaj oluşturacağına inanıyoruz. Artık daha büyük bir vizyona sahibiz. Panasonic ile birlikte çizdiğimiz yeni ufka alçak gerilim sektöründe dünyanın bir numarası olma vizyonumuzu yazıyoruz” dedi. VİKO Kurucu Ortağı İsmail Dağbaşı ise konuşmasında, “Panasonic ve VİKO, bayilerinin yanı sıra tedarikçileri ile de yeni vizyon ve stratejiler etrafında kenetlenerek çok daha büyük hedeflere ilerleyecektir” dedi.

“GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRDİK”

Panasonic Eco Solutions Şirketi Başkanı Tamio Yoshioka, ise eskiden beri Türkiye’ye çok büyük ilgi duyduğunu belirterek, “Son zamanlarda, ülkenize olan ilgimin daha da arttığını söylemek istiyorum. Elektrik bağlantı parçaları gibi elektrikli inşaat malzemelerine yönelik büyüme stratejimizin de hayata geçirilmesiyle Türkiye’deki ve komşu ülkelerdeki ekonomik büyümeye katkıda bulunacağımıza inanıyorum” dedi. Panasonic ve VİKO’nun güçlü yanlarını birleştirerek aydınlatma teçhizatı dahil yerleşime ait ve yerleşim dışı çevreye ilişkin ürünler tedarik edeceğini anlatan Yoshioka, “Panasonic, 2018 yılında kuruluşunun 100. yılını kutlayacak. Öncelikle, her iki şirketin de elektrik bağlantı parçaları sektöründe dünyanın 1 numaralı şirketi olacağına dair sarsılmaz bir inanç duyuyorum” dedi.

TEMSA’YA DA JAPON ORTAK

Öte yandan Sabancı Holding’e ait Temsa İş Makinaları, 156 yıllık Japon devi Marubeni ile ortak olacağı öğrenildi.   Rekabet Kurulu’nda yer alan duyuruya göre, Temsa Global’in kontrolü altında bulunan Temsa İş Makinaları’nın ortak kontrolünün Marubeni Corporation tarafından devralınmasına ilişkin bir başvuru yapıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23