• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk işadamlarını Rusya’da cazip iş imkânları bekliyor

Yeniakit Publisher
2014-11-30 08:52:00 - 2014-11-29 21:50:41
Türk işadamlarını Rusya’da cazip iş imkânları bekliyor

Rusya’nın ABD ve Avrupa Birliği kısıtlamalarına karşı bu ülkelerden gıda alımını durdurması, Türk işadamlarının önünü açtı. Rusya Devlet Duması Milletvekili Çerkazov Krill İgoreviç, bir araya geldiği Türk işadamlarının Rusya pazarındaki iş imkanlarını değerlendirmesini istedi.

BURSA - Rusya Devlet Duması Milletvekili ve Ziraat Komisyonu Başkan Yardımcısı Çerkazov Krill Igoreviç, Rusya'nın, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) kısıtlamalarına karşı bu ülkelerden gıda alımını durdurmasına ilişkin olarak, "Türk işadamlarını Rusya pazarında çok büyük iş imkanları bekliyor ve bunları değerlendirmek için elimizden geleni yapmaya davet ediyorum" dedi. 

İdealist Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İYSİAD) davetlisi olarak Bursa'ya gelen Igoreviç'in de aralarında bulunduğu 4 kişilik Rus heyet, bir restoranda işadamlarıyla bir araya geldi. İYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Günışık, burada yaptığı konuşmada, Rusya'nın, Türkiye'nin önde gelen ticari ve ekonomik ortaklarından birisi olduğunu ifade ederek, heyetle iki ülke arasındaki ticari faaliyetlere yenilerini eklemek ve mevcut faaliyet alanlarını genişletmek için birtakım görüşmeler yapacaklarını söyledi.

İstanbul'un ardından Bursa'daki ikili görüşmelerde iki ülke arasındaki 33 milyar dolarlık dış ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Günışık, şöyle konuştu: "Son bir aylık sürede Rusya Federasyonu ve Türkiye arasında özellikle tarım ürünleri ihracatı noktasında sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Bir önceki yıla göre yaklaşık 6 kat artan ticaret hacmimizin daha da yüksek seviyelere çıkması için dernek olarak Rusya ile dirsek temasımızı sıklaştırmayı düşünüyoruz. Bu doğrultuda şubat ayında aralarında işadamlarının da bulunduğu bir ticaret heyetini yine ülkemizde ağırlayacağız."

BU FIRSAT İYİ KULLANILMALI

Igoreviç de Türkiye ile Rusya arasında yüzlerce yıllık tarihi bir ilişki bulunduğunu, bu süreçte iyi ve kötü tarafların da olduğunu ancak ticaretin her zaman önde geldiğini söyledi.

Türkiye'nin Rusya vatandaşlarına sağladığı vize kolaylığının da önemine dikkati çeken Igoreviç, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bugün Rusya'ya karşı ambargo, bize Allah tarafından Türkiye ile bütün ilişkileri değerlendirmek amacıyla verilmiş diye düşünüyorum. Bu fırsatı çok iyi kullanmamız gerekir. Tüm ilişkilerimizi, ticaretimizi, tarımda her alanda çok iyi geliştirmeye ve birbirimize destek olmaya davet ediyorum. Türk işadamlarını Rusya pazarında çok büyük iş imkanları bekliyor ve bunları değerlendirmek için elimizden geleni yapmaya davet ediyorum."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'ye yapacağı ziyarete de değinen Igoreviç, bu ziyaretlerin ikili ilişkileri ve ülkeler arasındaki ticareti güçlendireceğini ifade etti. Igoreviç, "Birlikte ticaret ve iş yapmaya geldik. İnanıyorum ki görüşmeler umduğumuzdan daha güzel geçecek ve çok iyi sonuçlar elde edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Rus heyeti, daha sonra Bursa'daki bazı ihracatçı firmalarla görüşmeler yapacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23