• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk donanması çok korkuttu: Yunanistan ve İsrail endişeli!

Yeniakit Publisher
2024-09-15 11:54:00 - 2024-09-15 11:55:47
Türk donanması çok korkuttu: Yunanistan ve İsrail endişeli!

Türk donanmasını çok yakından takip eden Fransız medyası, Türkiye'nin Avrupa donanmaları içinde en büyük deniz güçlerinden birine sahip olduğunu belirtirken, haberde Yunanistan ve İsrail'in bu durumdan çok endişe duyduğu vurgulandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine giren son askeri araçlar dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor. Bu konuda Türk donanmasını yakın markaj altına alan Fransız medyası, Türkiye'nin 'Avrupa'nın en büyük deniz güçlerinden biri olarak konumlanarak bu alanda benzeri görülmemiş bir genişleme yaşadığını' aktardı.

Hava, kara ve denizde son yıllarda önemli atılımlar ortaya koyan Türkiye, özellikle denizlerde donanmanın caydırıcılığını daha da artırmak için çalışmalarına hız vermiş durumda.

Ankara, Milli Teknoloji Hamlesi'yle 'Mavi Vatan'a güç katarken, savunma sanayinde atılan dev adımlar ise dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINA YER VERİLDİ

Fransa merkezli rfi internet sitesinde yer alan habere göre Türkiye, Avrupa'nın en büyük deniz gücünden biri olarak bu alanda benzeri görülmemiş bir gelişim yaşıyor.

Türkiye'ye komşu bazı ülkelerin bu durumdan endişeli olduğu ifade edilen haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde yaptığı, "Topraklarımızda huzur içerisinde yaşamak için hem Mavi Vatanımızda hem de uzak coğrafyalarda güçlü ve etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz" sözlerine yer verildi .

KATAR, SOMALİ VE LİBYA VURGUSU

Haberde, 'TCG Anadolu, fırkateynler ve yapım aşamasındaki bir düzineden fazla askeri amaçlı geminin' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk donanmasını güçlendirme çabasının bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Haberde bu gelişmelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'dan Somali ve Libya'ya kadar Türkiye'nin nüfuzunu genişletme konusundaki siyasi gündemi ile uyumlu olduğu belirtildi.

 "SADECE TOPRAK SAVUNMASI DEĞİL"

rfi haberinde, "Donanma için bu, ülkenin savunmasında daha büyük bir rol anlamına geliyor; artık sadece toprak savunması değil, denizaşırı savunma da. Türk denizciler eskiden denize açılırdı, ancak aynı gün ana üslerine geri döner ve geceyi evlerinde geçirirlerdi. Artık durum böyle değil" ifadelerine yer verildi.

YUNANİSTAN VE İSRAİL ENDİŞELİ

Haberde, Türkiye ile Ege ve Akdeniz'de uzun süredir anlaşmazlık yaşayan Yunanistan'ın özellikle endişelerini dile getirdiği ifade edilirken İsrail'in de, Kuzey Kıbrıs'ta konuşlandırılan askeri insansız hava araçları da dahil olmak üzere, Türkiye'nin donanmasının büyümesi konusunda alarm verdiği vurgulandı.

 Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nde kıdemli araştırmacı olan Gallia Lindenstrauss, "Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'taki İHA üssü gibi bazı deniz hamleleri İsrail'i hedef alabilir.

Bu, tekrar doğrudan bir çatışma olacağı anlamına gelmiyor, ancak İsrail ordusunun bunu hesaplaması gerektiği anlamına geliyor" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vay vay

Kimsenin korktuğu yok...İsrail korkmuş olsaydı filistinlilere bu zulmü yapmazdı...57 Müslüman ülke ve liderleri israilden acayip korkuyor çünkü liderlerin hepsi koltuklarını koruma ve saltanatlarini sürdürme derdinde...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23