• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Turizm devi iflas etti: Türkiye'de gitmediği yer yoktu! Ünlü şirket iflas bayrağını çekti! İlişkin kamuoyuna açıklama

Yeniakit Publisher
2024-07-08 00:24:00 - 2024-07-08 01:22:03
Turizm devi iflas etti: Türkiye'de gitmediği yer yoktu! Ünlü şirket iflas bayrağını çekti! İlişkin kamuoyuna açıklama

Türkiye'de neredeyse gitmediği yer yoktu. Küresel ekonomik kriz dünyada etkisini artırırken bu kez Türkiye'nin bilinen turizm firmalarından olan şirket iflas bayrağını çekti. İflas bayrağını çektiğine ilişkin açıklama yapıldı... Alman Turizm devi iflas etti.

Turizm sektöründe son dönemde yaşanan gelişmeler endişe verici bir boyut kazanmış durumda. Alman turizm şirketi FTI'nın iflas başvurusunda bulunması, sektördeki zorlu koşulları bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil destinasyonları arasında yer alması, bu durumun sektöre etkisini daha da arttırıyor.

Avrupa'nın üçüncü en büyük tur operatörü FTI iflas başvurusunda bulundu. Münih merkezli şirket yerel mahkemeye iflas dosyasını iletirken, halihazırda seyahatlerine devam eden müşterilerinin süreçten etkilenmemeleri için çalıştıklarını açıkladı. Henüz başlamayan seyahatler ise 4 Haziran'dan itibaren yapılamayacak.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, iflastan etkilenenlere para iadelerinin yapılması için çalışılırken, durumun sigorta şirket ve fonları üzerinde yük oluşturması bekleniyor. 11 bin çalışanı bulunan şirket, pandemi döneminde Alman hükümetinden 595 milyon euro yardım almıştı.
ABD'li yatırım konsorsiyumu Certares, FTI'yı 1 euroluk sembolik bir bedel karşılığında satın almak ve sonrasında şirkete 125 milyon euro nakit kaynak sağlamak için teklifte bulunmuştu. Ancak rekabet kurumunun incelemesi bitmeden FTI'nin kasasında para tükendi.

TÜRKİYE'YE İLGİ YOĞUNDU

Şirketin son haftalarda daha az rezervasyon aldığı, buna karşılık hizmet sağlayıcılarının nakit ödeme talep etmelerinin nakit yoksunluğuna neden olduğu belirtildi.
Nisan ayında FTI'dan yapılan basın açıklamasında müşteriler arasında Türkiye'ye ilginin yüksek olduğu, pandemi öncesi 2019'da görülen rezervasyon sayılarının aşılarak yeni bir rekor kırılacağı kaydedilmişti. FTI'nın iflasının Türkiye'de turizm sektörüne etkisi izleniyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23