• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TüRGEV’e arsa verdi diyenin ..!

Yeniakit Publisher
2014-09-10 07:05:00 - 2014-09-11 07:08:49
TüRGEV’e arsa verdi diyenin ..!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Patronu Ağaoğlu, imar artışı karşılığı TÜRGEV’e arsa bağışladığına ilişkin iddiaları yanıtladı. Ağaoğlu, “Kılıçdaroğlu bile telefon açtı ve benden özür diledi. Ben orada imar planı karşılığında ne para ne de arsa verdim. Bunu, tapudan çıkarmak çok kolay. Bırakın tapuyu bir arsayı devrederken belediyede emlak vergisi borçları ödenir, orada kayıtları vardır” dedi

EKONOMİ SERVİSİ - İnşaat sektörü ve ekonomi basını ile bir araya gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, son günlerde gündemde yer alan “inşaat sektörü yerine sanayi sektörü teşvik edilmeli” yönündeki görüşler ile iş güvenliği, vergilendirme sistemi, sanayicilerin kazancının artırılması gibi konularda açıklamalarda bulundu.

 PARALEL YAPI GİBİ TEHLİKELİ

 “Bürokratik oligarşi, ‘paralel’ yapılanma gibi tehlikelidir” diyen Ağaoğlu, bürokrasinin iş adamının önünü kesen yapıdan arındırılması gerektiğini vurguladı. Ağaoğlu, 2009 yılında imar planlarına uygunluğu onaylanan projelerinin ruhsatının hala verilmemesini bürokrasinin örneği olarak gösterdi. İmar ve inşaat süreçleri sırasında belediyeler ve bakanlık bürokratları ile yaşanan süreçlerin yatırımcıyı bezdirici bir hal aldığını belirten Ağaoğlu, konuyla ilgili olarak Sancaktepe Belediyesi’nde yaşadıklarını paylaştı.

 KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEDİ

 Ağaoğlu 17 Aralık sürecinde, inşaat sektörünün ve kendisinin günah keçisi seçildiğini ve bu nedenle gözaltına alındığını belirterek, imar artışı karşılığı TÜRGEV’e arsa bağışladığına ilişkin iddiaları  şiddetle yalanladı. İddiaların çok konuşulduğu günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da iddiaları seslendirdiğini hatırlatan Ağaoğlu “Açıklamalarımdan sonra Kılıçdaroğlu telefon açtı ve benden özür diledi. Ben orada imar planı karşılığında ne para ne de arsa verdim. TÜRGEV’e arsa verenin, alanın, verdiği diyenin de... Bunu, tapudan çıkarmak çok kolaydır. Bırakın tapuyu bir arsa satarken, devrederken belediyede emlak vergisi borçları ödenir orada kayıtları vardır” dedi.

BENİ KÜSTÜRDÜLER

Suçunun medyatik bir işadamı olmak olduğunu belirten Ağaoğlu, “Oysa ki ben hâlâ keserin ucuyla çalışıyorum. Kolejde okurken inşaat işlerine başladım ve sabahları saat 7’yi bir geçe kalktığımı hatırlamam. Ama şimdi 11’den önce işe gitmiyorum. Beni küstürdüler” ifadesini kullandı.

HUKUK SİSTEMİNDE RESTORASYON GEREKİYOR

İşadamı Ali Ağaoğlu, “Yeni Türkiye” için atılması gereken önemli adımlar olduğunu vurguladı. Ağaoğlu, “Hukuk sisteminde ve bürokraside restorasyon gerçekleşmeli, vergi sisteminde adalet prensibi uygulanmalı, yurt içi tasarruflar artırılmalı ve bireysel emeklilik sistemi desteklenmeli, üretimde verimlilik esas alınmalı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne yatırımların önü açılmalı, kamu harcamaları ve gelirler dengelenmeli, enerji verimliliği artırılmalı, kentsel dönüşüm daha çok önemsenmeli” tavsiyelerinde bulundu.

SANAYİCİLER KESİNLİKLE DESTEKLENMELİ

Ağaoğlu, sanayi sektörünün kesinlikle desteklenmesini istediklerini belirterek, “Sanayi sektörü için enerji ciddi bir maliyet. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, ‘Enerji Piyasasını Dinamitleme Kurumu’na dönüşmüş durumda. EPDK enerji üretimimizi rüzgar, hidro ve güneş gibi yerli enerji kaynaklarının önünü açmak yerine doğalgaza bağımlı hale getirmiş bulunmaktadır. Bunun yanısıra yerli kaynakların da lisanslarını iptal ediyor. Enerji Bakanlığı ve ekonomi yönetimi de bu duruma sessiz kalıyor” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23