• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Turgay Güler: Cemaat medyası Hürriyet'e niçin ses çıkarmadı?

Yeniakit Publisher
2015-02-10 12:23:00 - 2015-02-10 12:35:13
Turgay Güler: Cemaat medyası Hürriyet'e niçin ses çıkarmadı?

Turgay Güler bugün yayınlanan köşe yazısında, Hürriyet'in dün manşetinde yer alan 'Çekmeceden çıkan 101 ses' başlıklı haberine sert eleştirilerde bulundu.

YENİAKİT.COM.TR - Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, bugünkü yazısında, Erdoğan, Davutoğlu, Fidan, çok sayıda bakan ve bürokratın üç yıl boyunca dinlendiğini vurgulayarak, "Bazı kayıtlar ise geri getirilemez bir şekilde silinmiş. Hürriyet’in manşetten verdiği haberin özeti bu. Gazete dinlenen 101 önemli kişinin isimlerini tek tek yazmış. Son cümle olarak da silinen kayıtlardan bahsetmiş. O kayıtlar öyle bir yöntemle silinmiş ki geri getirilemezmiş. Hal böyle olunca, doğal olarak biz de bu silinen kayıtların arasında kimlerin ismi var, kimlerin yok bilemiyoruz? Mesela Aydın Doğan’ın var mıdır?" sorularını yöneltti.

Sözlerine, "Hürriyet 'bu isimler üç yıl boyunca dinlendi' diyor. Söz konusu haberde kurulan hiçbir cümle 'iddiaya göre' diye başlamıyor yahut 'iddia edildi' diye bitmiyor. Her cümle kesin hüküm içeriyor." diyerek devam eden Turgay Güler, "Haber birinci sayfadan 'Çekmeceden çıkan 101 ses' diye verilmiş. 17.sayfada haberin devamı var. Orada ise başlık şöyle: 'Hard diskteki 101 ses!' Soru şu; 'Paralelle kol kola giren Hürriyet, niçin durup dururken böyle bir habere imza attı?" ifadelerini kullandı.

Güler sözlerine şöyle devam etti: "Benzer bir haber AKŞAM’da yahut Sabah’ta veya Star’da yer aldığında 'Yalannn!' diye yırtınan cemaat medyası Hürriyet’in bu haberine niçin ses çıkarmadı?" dedi. İlk bakışta tüm bu soruların bir cevabı yokmuş gibi gözükebilir. Hayır var! O polislere, o dinlemelere ulaşıldıkça sanırım Aydın Doğan’ın uykuları kaçıyor. Sadece Aydın Doğan’ın mı acep? Şunu söylemek istiyorum! Ülkenin cumhurbaşkanını, başbakanını, bakanlarını, MİT müsteşarını, bürokratlarını dinleyenler Aydın Bey’i es mi geçmiştir?

NEDİR O ÇEKMECEDEKİ 101 SES?

Haberdeki sihirli kelime 'çekmece' Cehaletimden soruyorum; bu çekmece Aydın Doğan’a ait olabilir mi? Bu haberin manşete çekilmesinin sebebi bu gönderme midir? Valla ne diyeyim, gidip bakmak lazım? Hem de bütün çekmecelerine! Dedim ya bu Aydın Doğan’ın ‘çekmecesi’ çok geniş."

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23