• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TSK'dan yeni hamle! Hazırlıklar tamam!

Yeniakit Publisher
2024-08-11 09:36:00 -
TSK'dan yeni hamle! Hazırlıklar tamam!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK 'dan temizlediği bölgelerde 5 yeni üs kuracak.

Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’yı bitirmek için yürütülen Pençe-Kilit Harekatı sürüyor. TSK’nın Tepe Bahar bölgesinde kilidi kapatmaya yönelik operasyonlarında ilerleme kaydedildi. PKK'dan temizlenen bölgelerde arama-tarama faaliyeti devam ediyor. Güvenli bölgeler oluşturmayı hedefleyen Mehmetçik, temizlediği bölgelerde yeni üsler kuracak. Nerelerde konuşlanılacağına yönelik çalışmalar tamamlandı. Şu an için en az 5 yeni üs bölgesi oluşturulacağı öğrenildi.

EYP'LER MISIR GİBİ PATLATILDI

Bölgede geçen ay terörden temizlenen köyler Miska, Dergele, Berçe ve Gurheze'de arama-tarama faaliyetleri tamamlandı. PKK’lı teröristlerin Miska’yı baştan aşağı EYP ile tuzakladığı belirtildi. Tuzaklanan patlayıcılar toplu şekilde infilak ettirildi. Güvenlik kaynakları, EYP'lerin adete “mısır gibi patlatıldığının” altını çizdi. Arama tarama faaliyetlerinin tamamlandığı terörden temizlenen diğer bazı köylerde de PKK cephanelikleri bulundu.

12 terörist öldürüldü

Terörle mücadele sınır ötesinde kararlılıkla sürüyor. Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde tespit edilen PKK/YPG'li 12 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonu “Terörü kaynağında yok etmek için proaktif ve kesintisiz operasyonlarla mücadeleye devam edeceğiz” mesajıyla duyuran Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna izin verilmeyeceğini vurguladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kobal

EYP ler nerelere gömülmüş se mısır gibi patladı. Bu tür patlayıcıları evvelden köprü altları,yol altı, mazgallar vs kazdıkları her çukura yerleştiriyorlardı. Ve bu yüzden onlarca askerimiz şehit oluyordu. Şimdi böyle katliam duyuyormusunuz? Yok denecek kadar az. Neden? Bakın hangi özel tv kanalında bilmiyorum bir proğramda SELÇUK BAYRAKTAR la bir spiker hayatından kesitler konusunda sohbet yapıyor. IHA lar, SİHA lar konuşulurken,doğuda güneydoğuda geliştirme için aylarca arazide kaldığını anlatırken bu EYP nin çok can aldığı bir zamanda patlamamış bir çok EYP yi askeriyenin raflarında bulmuş. Bu düzenekler öyle el yapımı ama düzeneğin dijital çalışması ve hassasiyetinin mekanizmasını Fransızlar gönderiyormuş. Selçuk bey dağda konteynır içinde bu EYP nin nasıl çalıştığını ve bu kadar askerin şehit olmasına sebep olduğunu öğrenmek için sabaha kadar sökmüş takmış. Sonuçta bu güzel vatan evladı bunun ŞİFRESİNİ bulmuş ve çözmüş. Bir düğmeye BASMIŞ o kapsama alanında alanında ne kadar saklanmış,gizlenmiş EYP varsa hep aynı anda MISIR PATLAĞI gibi patlamış. Böyle bir genç ALNINDAN ÖPÜLMEZMİ? Bu sohbetin linkini bulursam atarım.

YILMAZ DURMUŞ

Allah'ın izniyle hem Kuzey Irak'ta hemde Kuzey Suriye'de terörün "t" si kalmayacak, gerekirse ABD ve Rusya ile çatışma riski bile olsa
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23