• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TSK asrın en yoğun faaliyetlerini icra ediyor! Bu süreçte neler yaşandı? Müthiş başarılar, dünya şok oluyor

Yeniakit Publisher
2024-08-31 22:40:00 -
TSK asrın en yoğun faaliyetlerini icra ediyor! Bu süreçte neler yaşandı? Müthiş başarılar, dünya şok oluyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) faaliyet alanlarının genişlediğini ve son bir asrın en yoğun faaliyetlerini icra ettiğini vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Törene KKTC, Libya, ve Senegal'den gelen toplam 496 deniz astsubayı mezun olarak ant içti.

Bakan Güler, uluslararası ilişkilerde Türkiye’nin artan etkisiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin faaliyetlerinin son bir asrın en yoğun ve en etkin düzeyine ulaştığını belirtti. Güler, mevcut güvenlik ortamının politik, askeri, sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmelerle yeniden şekillendiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin jeopolitik gelişmelere karşı proaktif politikalar geliştirdiğini ifade etti.

Deniz Kuvvetleri'nin Atlantik’ten Hint Okyanusu’na kadar Türk bayrağını dalgalandırdığını söyleyen Bakan Güler, donanmanın uluslararası görevlerle bölge ve dünya barışına önemli katkılar sağladığını belirtti. Güler, "TSK bu coğrafyanın en güçlü ordusudur," diyerek Türk ordusunun önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin güçlü bir donanmaya sahip olmasının bir zorunluluk olduğunu belirten Güler, yerli ve milli teknolojilerle Deniz Kuvvetleri'nin imkan ve kabiliyetlerini geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Güler ayrıca, nitelikli personelin yetiştirilmesi için eğitim faaliyetlerinin çok yönlü bir şekilde devam ettiğini belirtti.


Törende ayrıca Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Kalyoncu da bir konuşma yaptı. Tören, mezun astsubaylara diplomalarının verilmesi ve sancak devir teslimi ile sona erdi. Programa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Kadir Yıldız ve Yalova Valisi Hülya Kaya da katıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

Laiklik bilmem ne Bunlar siyasi söylemdir Ordusu siyasete bulaşan hiçbir ülke iflah olmamıştır.tarite örnekleri. İkinci Viyana bozgunu 1912 Balkan savaşı bozgunu koskoca Osmanlı bir vali ile idare ettiği devletlere yenilmişti Subayların İttihat çı padişahçı kavgasından ne oldu olan zavallı ordaki halka oldu Bu hareketin videosu incelenmeli uydum kalabalığa değilde bunu kışkırtan Lar tesbit edilip babasının evine göndermelidir Allah cc ordumuzu 28 Şubat sürecinde ki siyaset bataklığına düşürmesin akıbet kötü olur vesselam.

Ahmet

Bakan önce Tuzla'da cıvık cıvık hareket eden disiplini bozuk yeni mezun teğmenlerine bir çeki düzen ver.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23