• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trendyol Avrupa'ya açılıyor!

Yeniakit Publisher
2024-09-04 20:56:00 -
Trendyol Avrupa'ya açılıyor!

Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan “Doğu Avrupa’nın Türk ürünlerine ilgisi olduğunu görüyoruz. Avrupa'daki ülkelere adım adım açılmayı planlıyoruz.” dedi.

Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi’nde Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlı.

E-ticaret hacminde artış devam eder mi? sorusunu yanıtlayan İnan, Türkiye’deki e-ticaretin hala büyüme seviyesinde olduğunu ve yapılacak çok şey olduğunu söyledi.” Bu sene de büyümenin hızlı devam edeceğini düşünüyoruz.” diyen İnan, geçtiğimiz senenin 2. yarısında yurt dışına açılma sürecine hızlı bir adım attıklarını kaydetti.

Toplam ihracat içerisinde e-ihracatın payının bu sene yüzde 3'ü görebileceğini söyleyen İnan, yurt dışında beklentinin üzerinde karşılık bulduklarını ve Türkiye’de büyüme momentumunun sürdüğünü belirtti. İnan yurt dışındaki yatırım planları ve performansları hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bizim üretimimiz fiyat kalite performansında baktığımızda dünya ile rekabet edebileceğimiz kategorilerimiz var. Tekstil ve ev ürünleri bunlardan bir tanesi. Azerbaycan'da 6 ay içinde en çok indirilen uygulama olduk. Bu pazarlara odaklanmamız gerekiyor. Özellikle Doğu Avrupa’nın Türk ürünlerine ilgisi olduğunu görüyoruz. Avrupa'daki ülkelere adım adım açılmayı planlıyoruz.

Ülke sayısından daha önemli olan konu avantajlı olduğumuz pazarlara odaklanmak. O avantajlı olduğumuz pazarlar da lojistik ve kültürel olarak yakın olduğumuz pazarlar oluyor. Müşteri kazanımı konusuna yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

“Bazı kategorilerde eski alışkanlıklar devam ediyor”

Son dönemde e-ticarete olan talebi değerlendiren İnan, “Okula dönüş ve kasım dönemlerinde e-ticaret şahlanıyor. Geçen seneye oranla büyüme beklediğimiz bir dönem diyebilirim.” dedi.

İnan, kendi gözlemlerine göre fiyatların enflasyonun arkasında arttığını kaydetti. “Müşteriye 100 milyondan farklı ürün sunuyoruz.” diyen İnan, her fiyat segmentinden ürün olduğunu ve bazı kategorilerde eski alışkanlıkların devam ettiğini söyledi. (Bloomberg)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yaniiii

Trandyolun %87 si çinlilerin olduğu için akit okurları olarak gurur duyuyoruz.

asim keskin

insalah her kesimde oldugu guibi avrupayi da kaziklalmaya kalkmazlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23