• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Topbaş, Mekke’de kentsel dönüşümü anlattı

Yeniakit Publisher
2013-03-10 21:25:00 - 2013-03-10 20:26:23
Topbaş, Mekke’de kentsel dönüşümü anlattı

Topbaş, ‘’İstanbul’da bin 460 hektarda dönüşüm yapıyoruz. Halkın yönetime güvenmesi önemli. Yönetimin kendisini düşündüğünü anlamalı’’ dedi.

İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte bin 460 hektar alanda dönüşüm yaptıklarını belirterek, ‘’Halkın yönetime güvenmesi önemli, yönetimin kendisini düşündüğünü anlamalı’’ ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Topbaş, Mekke Belediye Başkanı’nın daveti üzerine bu kente gitti.
Topbaş, Umm al-Qura Üniversitesi’nde ‘’İstanbul’da Kentsel Dönüşüm uygulamaları’’ toplantısına katıldı.
Mekke Belediye Başkanı Usame el-Bar, Mekke Vali Yardımcısı Dr. Abdülaziz Al Khodari ile çok sayıda akademisyen ve devlet yöneticisinin katıldığı toplantının açış konuşmasını, Mekke Emiri Halid El Faysal yaptı.
Toplantıda, Mekke’deki çarpık kentleşme ve dönüşüm çözümleri konuşuldu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplantıda İstanbul’da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Topbaş, İstanbul’da bin 460 hektar alanda dönüşüm yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
‘’Halkın yönetime güvenmesi önemli. Yönetimin kendisini düşündüğünü anlamalı. Bazı bölgelerde sıkıntı yaşamadık. Üniversitelerin, ürettikleri bilim ve bilgiyi halkla paylaşması çok önemli. Burada bir kürsünün açılmış olması, akademik çevrenin ekonomik ve sosyal çevre ile bütünleşmesi çok önemli. Bilgilerin raflarda kalması değil, insanlarla paylaşılması gerekir.’’
Gecekondu bölgelerindeki dönüşüme ilişkin soru üzerine Topbaş, şöyle konuştu: ‘’Vatandaşı ikna ediyoruz. Kimseyi yurdundan etmiyoruz. İsterseniz burada yaşayın, isterseniz başka yerde. Şayet burada yaşamak isterse bina yapılana kadar kirasını devlet ödüyor, başka yere yerleşiyor. İnşaat bitince yeni evine geliyor. Biz dönüşüm bölgelerinde önce bir dernek kurduruyoruz. Onlar vatandaşlar ile aramızda köprü oluyor. Kendi içlerinde örgütleniyorlar. İşleri böyle takip ediyoruz.’’
Toplantıdan sonra Halid El Faysal, Kadir Topbaş’a plaket verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, üniversitedeki toplantıdan önce Mekke Belediye Başkanı Usame el-Bar’ı makamında ziyaret etti. Topbaş ile el-Bar, iki kent arasında yapılan çalışmalar hakkında bir süre görüştü. Usame El-Bar, dönüşümle ilgili yapılan çalışmaları planlar üzerinde anlattı. Daha sonra Osmanlı döneminde ilk defa çizilen Mekke’nin haritasını gösterdi.
Kadir Topbaş, Mekke belediyesinde yeni kurulan ve vatandaşların sorunların ve şikayetlerine çözün getiren ‘’beyaz masa’’yı da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23