• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TOKİ’den kamuya 10 milyarlık kaynak

Yeniakit Publisher
2013-11-27 21:23:23 - 2013-11-28 09:01:38
TOKİ’den kamuya 10 milyarlık kaynak

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, “Bugüne kadar yaklaşık 18 milyar lira kaynak gelişim projelerinden kaynak sağladık bunun da 10 milyar lira kadarını kamu kasasına aktardık” dedi.

ANKARA - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, kaynak gelişim projelerinden bugüne kadar yaklaşık 18 milyar lira kaynak sağladıklarını ve bu rakamın yaklaşık 10 milyar lirasını kamuya aktardıklarını bildirdi.

Karabel, Eskişehir yolunda TOKİ ile gelir paylaşım modeli kapsamında hayata geçirilecek konut ve iş merkezi projesinin tanıtımına katıldı.

TOKİ olarak Türkiye genelinde toplamda 610 bin konut seviyesine ulaştıklarını belirten Karabel, aralarında hastaneler, okullar ve stadyumların da olduğu 5 bin 124 sosyal donatıyı inşa ettiklerini bildirdi. Karabel, TOKİ’nin 2003 yılından itibaren yapmış olduğu kaynak geliştirme projelerinde 86 bin civarında konut üretildiğini, bu rakamın toplamda 610 bini bulan konut portföylerinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar yaklaşık 18 milyar lira kaynak gelişim projelerinden kaynak sağladık, bunun da 10 milyar lira kadarını kamu kasasına aktardık” dedi.

Ankara’da gelir paylaşım modeli kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Samsun yolu arasındaki 125 dönüme yakın arazi üzerinde de proje çalışmalarının devam ettiğini bildiren Karabel, gelir paylaşım modeline en fazla ilginin Ankara, İstanbul ve İzmir’den geldiğini söyledi.

Projeyi üstlenen Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de TOKİ’nin satışa çıkartacağı arazileri satın alma ve paylaşım modelleri çerçevesinde devam edeceklerini belirterek, TOKİ ile daha fazla proje geliştirmek istediklerini söyledi.

BATMAN’A STADYUM İLE YÜZME HAVUZU

Öte yandan; Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Batman’da 15 bin seyirci kapasiteli stat ile kapalı yüzme havuzu inşa edecek.
TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle şehirleri UEFA standartlarında modern statlara kavuşturuyor. İdare, ayrıca ekonomik ömrünü doldurmuş statları ekonomiye kazandırıyor.

Afyonkarahisar, Malatya, Trabzon, Sivas, Eskişehir, Samsun, Gaziantep, Adana, Sakarya, Kocaeli ve Antalya’ya yapılacak statlar ile Antalya’daki kapalı spor salonunun ihaleleri tamamlanarak, inşaat aşamasına geçildi.
Hatay ve Batman’da yapılması planlanan statlar ihale aşamasına getirildi. İzmir’deki iki, Ankara, Diyarbakır, Edirne ve Elazığ’da inşa edilmesi planlanan birer stat da hazırlık aşamasında bulunuyor. Bu statlar, ihalelerinin ardından inşa edilmeye başlanacak.

BAŞKENTE 40 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ STAT

Ankara’da yapılacak stat ise 40 bin seyirci kapasiteli olacak. Projenin içinde açık-kapalı tenis kortları, bin seyirci kapasiteli buz hokeyi ve paten salonu, bin seyirci kapasiteli yüzme havuzu, 2 bin seyircili spor salonu ve il müdürlüğü hizmet binası planlandı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23