• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TOKİ kura tarihleri belli oldu mu? TOKİ kuraları nasıl çekilecek?

Yeniakit Publisher
2022-10-17 22:22:00 -
TOKİ kura tarihleri belli oldu mu? TOKİ kuraları nasıl çekilecek?

TOKİ İlk Evim, İlk Arsam ve İlk İş Yerim projesi başvuruları devam ediyor. Vatandaşlar başvuruların ardından kura çekimlerini ne zaman gerçekleşeceğini araştırıyor. Konuyla ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ kuraları ne zaman gerçekleşecek?

Toki İlk Evim projesi başvuruları 31 Ekim’de sona erecek. 1 milyon arsa ve işyeri projesi başvuruları ise 7 Kasım’da tamamlanacak. Başvuru yapanlar ve yapmayı planlayanlar kuraların ne zaman çekileceğini araştırıyor. Peki, TOKİ kuraları ne zaman çekilir?

TOKİ kura tarihleri belli oldu mu? TOKİ kuraları nasıl çekilecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber'de açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek. Sosyal konut projesinde inşaatları 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Depremle mücadelede de önemli bir adım olacak bu bizim için” dedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kura takviminin kasım ayının ikinci haftasıyla birlikte başlayacağını duyurmuştu.

Yeni projelerle ilgili olarak Kurum, "Şehirlerimizdeki mülkiyet problemlerine ilişkin projeler yapıyoruz. Büyük müjdelerimiz var onları da inşallah ayın 28’inde Cumhurbaşkanımız milletimize açıklayacak" diye konuştu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23