• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TOBB ‘birlik’ dedi başkanlar alkışladı

Yeniakit Publisher
2014-05-23 08:15:00 - 2014-05-22 22:55:20
TOBB ‘birlik’ dedi başkanlar alkışladı

Konuşmasını birlik ve beraberlik üzerine kuran TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, genel kurul katılımcılarından büyük alkış aldı. Salondaki “Başarının Anahtarı Birliktir” yazılı afiş dikkat çekti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) 70. Genel Kurulu’nu dün Ankara’da yaptı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin kapalı spor salonunda yapılan genel kurula, siyasiler, iş dünyası temsilcisi STK’lar ve 81 ildeki oda, borsa ve birlik başkanları katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı genel kurul toplantısında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasının birlik ve beraberlik teması üzerine kurduğu görüldü. Salonda asılı bulunan “Başarının Anahtarı Birliktir” yazılı afişinin altında konuşan Hisarcıklıoğlu’nun, Türkiye’nin geleceği için yaptığı birklik vurgusu salondan büyük alkış aldı. Soma’daki facianın ardından ortaya çıkan ulusal dayanışmaya dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Soma faciasından sorumlu olanlar mutlaka bulunmalı ve şeffaf bir şekilde yargılanmalı” dedi.

Özel sektörün istihdam,  yatırım, üretimde rekorlar kırdığı bir yılı geride bıraktıklarını anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dünyada 2014 ve sonrasında, alışkın olunandan farklı küresel ekonomik ortamın kapıda olduğuna işaret etti. Türkiye’nin önünde bir cumhurmbaşkanı seçimi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Huzura ihtiyacımız var” dedi. 

5 ALANDA REFORM İSTEDİ

Düzenli anketlerle iş dünyasının nabzını tuttuklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının geleceğe umutla baktığını anlattı ve “İhtiyaç duyulan yapısal reformlar var. Bunlardan ilk 5 öncelikli alan şunlardır; vergi reformu, cari açığı azaltacak sanayi stratejisi, istihdamın teşviki, girdi maliyetlerinin azaltılması ve reel sektörün bankalarla çalışma ortamının iyileştirilmesi.” Hisarcıklıoğlu’nun bu talepleri sıralaması salonda büyük alkışla desteklendi.

Hisarcıklıoğlu son dönemde iş adamlarının canını yakan hususlardan birinin de bankaların işletmelere yüklediği maliyetler olduğunu belirterek, “Reel sektör, bankalara farklı isimler altında; harç, komisyon, dosya ücreti ödemekten bıktı. Bankalara sesleniyorum; artık bu vicdansızlığı bırakın” dedi. İşadamlarına yeşil pasaport konusunu da gündeme taşıyan Hisarcıklıoğlu, “Maalesef yeşil pasaportlu zihniyet buna engel oluyor” ifadesini kullandı.

Belirsizliğe izin vermeyelim

Türkiye’nin önünde evrensel standartlarda demokratik bir anayasa ve AB normlarına uygunluk çalışmaları gibi konuların olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin geriye gitmesine, kavga, karmaşa ve belirsizlik ortamına sürüklenmesine izin vermeyelim. Ülkemizde; kavganın değil huzurun, çatışmanın değil diyaloğun hâkim olmasını sağlayalım. Demokrasiyi ve kalkınmayı sekteye uğratacak her girişimin de karşısında duralım. ‘Türkiye yerinde saysın’ diye umanların rüyaları asla gerçek olmayacak. Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu, bu salonu dolduran sizlerin temsil ettiği iş dünyası yapacak. Sizler yatırım yaptıkça, ürettikçe, istihdam ve ihracat sağladıkça Türkiye kalkınacak” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23