• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TMMOB’da çeyrek asırlık diktatörlük

Yeniakit Publisher
2015-02-11 08:06:00 - 2015-02-11 19:46:30
TMMOB’da çeyrek asırlık diktatörlük

Gezi olaylarının mimarı Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ülke genelinde eylem yapmaya hazırlanırken, diktatörlükle suçladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aksine kendisi adeta diktatörlük gibi yönetiliyor. Yüzde 50 barajında ısrar eden TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı tam 6 dönemdir başkanlık koltuğunu kimseye bırakmıyor.

İSMAİL UĞUR / ANKARA - Yeni Akit’in gündeme taşıdığı Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve benzeri yapıların yönetiminde muhalif grupların hiç temsil edilmediği yönündeki haberimize Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Oya Eronat ve Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER)’den destek geldi.

TMMOB TRÖST GİBİ

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Oya Eronat, TMMOB ve benzeri meslek kuruluşlarının antidemokratik ve vesayetçi yapılarıyla bir tröst haline geldiğini belirterek, “TMMOB ben bildim bileli sürekli tek bir partinin yan kolu gibi çalışıyor.” dedi.

İŞ DEĞİL SİYASET YAPIYORLAR

TMMOB’un Gezi olaylarındaki rolüne de değinen Eronat, bu ve benzer kurumların meslek örgütü olma vasfından çıkarak adeta siyasete soyunduğunu ifade etti. Eronat, “Mimarlık ve mühendislik gibi çok önemli meslekleri daha iyi noktaya nasıl getirebiliriz diye değil, siyaset kurumlarına nasıl müdahale ederiz anlayışıyla hareket ediyorlar. Belli bir siyasi partinin temsilcisi gibi davranıyorlar. Siyaseti ve seçim barajını eleştiriyorlar ama kendi yapılarında demokrasiden eser yok. Ülke menfaatine ne yapılırsa karşı çıktıklarını ve engellemeye çalıştıklarını görüyoruz. İş üretmek yerine laf üretiyorlar” şeklinde konuştu.

CHP’NİN ÇİFTLİĞİ

Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) Genel Başkanı Cemil Tiryakioğlu, mimar ve mühendislerin işlerinde yardımcı olması amacıyla kurulan TMMOB’un bir meslek örgütü gibi hareket etmediğine dikkat çekerek, “Türkiye’deki meslek kuruluşu birliklerinin seçim sisteminde köklü reforma ihtiyaç var. Temsilde adaleti sağlayan bir seçim usulü lazım. Mevcut durumda yüzde 51 oy alan yönetimi tümüyle ele geçiriyor. Dolayısıyla böyle antidemokratik bir seçim sistemiyle yönetilen meslek kuruluşları birilerinin arpalığı veya çiftliği haline geliyor. Bir şahıs ömür boyu başkanlık yapabiliyor. Krallıktan farkı yok.” diye konuştu.

KRAL GİBİ BAŞKAN

Gezi olaylarında ortalığı savaş alanına çeviren gruplara sahip çıkan ve Taksim Dayanışma Platformu içinde yer alarak hükümetten 7 maddelik ilginç taleplerde bulunan TMMOB adeta krallık gibi yönetiliyor. 2004 yılında yapılan 38. dönem seçiminde TMMOB’un başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Soğancı tam 6 dönemdir başkanlığa devam ediyor ve 2016 yılında yapılacak seçime kadar da başkanlık görevini sürdürecek. Bir açıklamasında “Demokratik katılım olanaklarının önünü açmak üzere başta yüzde onluk seçim barajı, siyasi partiler ve seçim yasaları olmak üzere toplumun siyaset yapma olanaklarını engelleyen tüm yasaların değiştirilmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullanan Mehmet Soğancı’nın 12 yıldır başkanlık koltuğunu kimseye bırakmaması ise büyük bir çelişki olarak göze çarpıyor.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23