• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TKP isteğini açıkladı: Türkiye çekilsin teröristler yuva yapsın!

Yeniakit Publisher
2022-06-16 21:04:00 - 2022-06-16 21:06:47
TKP isteğini açıkladı: Türkiye çekilsin teröristler yuva yapsın!

Sol gazetesinden Ali Ufuk Arikan'a konuşan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi terör operasyonlarını hedef aldı. Okuyan, "Öncelikle Türkiye Suriye'den çekilmelidir." dedi.

 Yeniakit.com.tr 

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Sol gazetesine konuştu.

Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik sınır ötesi operasyonlarını hedef alan TKP'li Okuyan, " 'Öncelikle Türkiye Suriye’den çekilmelidir' Bu çok genel bir yaklaşım olarak eleştiriliyor?" eleştiriliyor sorusuna, "Hayır bu çok genel bir yaklaşım değil. Bu temel bir yaklaşım." diyerek karşılık verdi.

Sözlerini yineledi. Öncelikle Türkiye Suriye’den çekilmelidir.

Okuyan, sözlerine şöyle devam etti:

Bu temel, daha somuta indiğinizde gerçekçi ve sağlıklı bir politika için size yol açıyor. TKP emperyalist savaşlara ve bölgesel planlara karşı çıkmak gerektiğini söylüyor. Türkiye’ye dönük göçün önemli bir kaynağı Suriye’deki iç savaş. Bu emperyalistlerin kışkırttığı ve müdahil olduğu bir sorundur. Bu Yeni-Osmanlıcı AKP’nin uluslararası hukuk ve Suriye’nin egemenliğini hiçe sayarak taraf olduğu bir sorundur. Göçmenleri Türkiye’nin Suriye’de kendi kontrolüne aldığı bölgeye zorla ya da sözüm ona gönüllü yollamaya çalışarak bu sorun çözülemez. Öncelikle Türkiye Suriye’den çekilmelidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Süleyman Sırrı Dinçer

Emperlasit uşağı şarlatanlar.

Ebusaid

Dangalak değilse hain.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23