• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TİP'li Can Atalay için karar verildi

Yeniakit Publisher
2023-10-30 21:48:00 -
TİP'li Can Atalay için karar verildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, TİP'li Can Atalay'ın tahliye talebini reddederek dosyayı Yargıtay 3. Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, ‘seçilme ve siyasi faaliyette bulunma’ ve ‘kişi hürriyeti ve güvenliği’ hakkının ihlal edildiğini öne sürerek Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunmuştu. Yargıtay'a adeta posta koyan AYM, yapılan bireysel başvuruda hak ihlali olduğu kararını oy çokluğuyla vermişti.

Ayrıca hak ihlallerinin ortadan kaldırılması için başvurucu Atalay'ın yeniden yargılanmasına başlanması, ceza infaz kurumundan tahliyesinin sağlanması ve yeniden yapılacak yargılamada durma kararı verilmesi şeklindeki işlemlerin yerine getirilmesi için kararı İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Hadsizlikle provokasyon çıkarttılar, arbede yaşandı!

Kararın gönderildiği 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nin kalemine Can Atalay'ın avukatlarının yanı sıra TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık girmek isteyince arbede çıktı. Çıkan arbede sonrası güvenlik önlemleri alındı, heyet ise Can Atalay'a ilişkin kararı görüşmeye devam ediyor.

Karar verildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Atalay'ın tahliye talebini reddederek dosyayı Yargıtay 3. Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adanali

Belediyelerdeki yolsuzluklari yazsan diyecegim araştirmaci. Yaptigin adrese teslimm işler goruyorum devlet var karsinda unutma .batida herşeyine el koyarlardi .baskasina calisan biri durumunda oldugunu hissetiyor vatandaş.

OMUT

Bu kanı bozu... alça...ğ bırakmayın hapiste çürüsün. Selo sözde başknla beraber. Bu susyalit komunist alçaklar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23