• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ticari SMS bitmişti ki...

Yeniakit Publisher
2015-07-02 23:31:00 -
Ticari SMS bitmişti ki...

Kanunun yürürlüğe girmesi ile mesaj gönderemeyen firmalar tüketicileri arayıp rahatsız ediyor.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, elektronik ticarette yeni dönemi başlatan kanunun yürürlüğe girmesinin ardından ileti gönderemeyen bazı firmalarının tüketicileri cep telefonundan arayıp rahatsız ettiğini belirterek "Firmaların Reklam amaçlı tüketicileri aradığı GSM hatlarının veya kodlarının, diğer hatlardan ayırt edici özelliğe sahip olması gerektiğini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kuruluna (BTK) ilettik" dedi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun yürürlüğe girmesiyle firmaların tüketicilerden onay almadan ticari amaçlı ileti gönderemediğini, bu sayede önemli bir sorunun ortadan kaldırıldığını söyledi.

Tüketicilerin karşılaştığı önemli sorunlardan birinin de ticari firmaların kamuoyunca bilinen GSM operatörlerine ait numaralardan arayarak reklamlarını yapması olduğunu vurgulayan Küçük, "Ticari iletiden kurtulan tüketici reklam için aranmaktan dertli. Bir firma gidiyor, kamuoyunda herkesçe bilinen GSM operatörlerinden hat alıyor. Örneğin bir toplantı sırasında size bu hatlardan ısrarla çağrı geldiğini görüyorsunuz. Önemli veya acil olabileceğini düşünerek telefonu cevaplıyorsunuz. Böylece firma temsilcisinin reklam amaçlı sizi aradığını anlıyorsunuz ve doğal olarak sinirleniyorsunuz" diye konuştu.


Kaynak : AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23