• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlı konut ilanını affetmedi! 349 bin lira ceza kesildi...

Yeniakit Publisher
2023-09-12 20:04:00 - 2023-09-12 21:37:56
Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlı konut ilanını affetmedi! 349 bin lira ceza kesildi...

Ticaret Bakanlığı'nın otomobil ve konut satışındaki fahiş fiyat artışlarına karşı aldığı tedbirler uygulanmaya başlandı.

İkinci el otomobil ve konut fiyatlarındaki hızlı yükseliş üç ay öncesine nazaran yavaşlasa da zam fırsatçıları piyasayı etkileyen fiyatları öne sürmeye devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı'nın fahiş zam yasağına uymayanlar, ağır cezaya çarptırılıyor.

349 bin lira ceza kesildi!

İkinci el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yapan bir satıcıya, Ticaret Bakanlığı tarafından 349 bin TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan piyasanın dengesini bozmaya yönelik eylemlere karşı mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, kesilen cezaya ilişkin şunları söyledi:

"ikinci el daireleri piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen fiyatlarla ilana koyarak daire fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlere karşı mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda yapılan denetimler neticesinde ikinci el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yapan bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulanmış olup, piyasa dengesini bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunanlara karşı idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir. Fahiş fiyat artışlarını önlemeye yönelik çalışmalarımızı etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mesut Sarp

Belediyenin domatese fiyat biçmesi gibi konuta fiyat biçilemez. Neymiş köpüklendirilmiş, ayran mı ne bu len? Enflasyonu hükümet bu denli azdırırmışsa sonuçta bu olur. Ceza mezada fayda etmez aksine konut inşaatına gem vurur, yarın öbürsü gün de yapılacak konutlarada keyfi fiyat biçilir diye.

Murat

Kusura bakmayın şimdi eski ticaret bakanı görevini yapmadı hesabı sorulsun ikinci sahibinden sitesi isteyen istediği fiatı yazamaz yazarsa böyle balon piyasa olur bu siteye niye gereği yapılmıyor üç yıllık ilanları inceleyin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23