• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

THY ‘sevgi’ satacak

Yeniakit Publisher
2013-03-16 20:16:00 - 2013-03-16 20:16:58
THY ‘sevgi’ satacak

THY’nin bugüne kadar uçuş ve servis sattığını bundan sonra ise ‘sevgi’ satacağını söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil, 2013 yılı hedefini 46 milyon yolcu, 9.7 milyar dolar ciro, 250 uçuş noktası ve günde bin 200 sefer olarak açıkladı. THY’nin Batı kadar

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 3. havaalanını beklemeden şirketi büyütmeye devam ettiklerini, şu anda Atatürk Havaalanı’ndaki kapasite kısıtından dolayı Sabiha Gökçen’de büyümeyi sürdürdüklerini belirtti. Kotil, 2013 yılında 46 milyon yolcu, 9,7 milyar dolar ciro, 250 uçuş noktası ve günde aşağı yukarı 1.200 sefer hedeflediklerini kaydederek, “Bugüne kadar uçuş, servis sattık. Bundan sonra ‘sevgi’ satacağız” dedi.  Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği “Ekonomi’de Yılın İş İnsanları” ödül töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kotil, 2015-2020 yılları arasında satın alınacak 117 adet uçağın finansmanı, 2013 yılı hedefleri ve 3. havaalanı hakkında görüşlerini paylaştı.
“ŞİRKETİMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Büyüme projelerinin THY’ye has bir proje olduğunu anlatan Kotil, “3. havaalanına ve bizim büyümemize de paralel gelen bir proje. Ama havaalanından önce büyümeye devam ettikçe, Sabiha Gökçen Havaalanı’na ciddi sayıda uçak yerleştiriyoruz. Bu sene 14 uçağımız orada uçuyor. Önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla uçacak. 3. havaalanını beklemeden biz şirketi büyütmeye devam ediyoruz. Şu anda Atatürk Havaalanı’ndaki kapasite kısıttan dolayı Sabiha Gökçen’de büyümeye devam ediyoruz” diye konuştu. Kotil, satın alınacak 117 uçağa ilişkin de, 2017 yılı sonuna kadar 40 büyük uçağın geleceğini, bu siparişin neredeyse yarısının gelmiş olacağını ifade etti.
2013 HEDEFLERİ İDDİALI
Yeni lokasyonlara uçuşlarla ilgili de konuşan Kotil, “Bizim standardımız yılda 30 nokta açmak. 2013 yılında hedefimiz; 46 milyon yolcu, 9,7 milyar dolar ciro, 250 uçuş noktası ve günde aşağı yukarı 1.200 sefer” ifadelerini kullandı. Kotil, bu yılki trafik sonuçlarının geçen yıla göre daha iyi olduğunu anımsatarak, “Doluluk oranımız artıyor. Yolcu sayımız yüzde 22 oranında arttı. Yurt dışında yüzde 32 oranında arttı ve artmaya devam ediyor” dedi.
“HEM BATILI, HEM DOĞULU ŞİRKETİZ”
Kotil, 2020 yılına kadar uçak adedinin 375’e ulaşacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
“2020 vizyonumuzda 90 milyon yolcu ve 19 milyar dolar ciro ve dünyanın her yerine uçan havayolu olacağız. Bugüne kadar uçuş, servis sattık. Bugün kararımızı değiştirdik. Bundan sonra ‘sevgi’ satacağız. Her gün sevgi satılıp alınıyor. Biz hem Batılı hem de Doğulu bir şirketiz, başarılı olmamızın sebebi... 2002 yılından beri hep kar ediyoruz. Kar elde ede ede artık kardan ziyade sevgiyi konuşmaya karar verdik. Biz Batı kadar kurumsal, Doğu kadar duygusal bir şirketiz.”
“Ekonomide Yılın İş İnsanları” ödülleri sahiplerini buldu
İSTANBUL - Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, “Bundan on sene evveline kadar Türkiye’de IMF direktörlerinin adını ezberlerken, artık IMF’ye borç para verir durumuna gelen bir Türkiye var” dedi.
Ekonomist Dergisi’nin bu yıl 22.’sini düzenlediği “Ekonomide Yılın İş İnsanları” ödül töreninde 6 dalda verilen ödüller sahiplerini buldu.
“Yılın Bürokratı” ödülü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya, “Yılın Profesyoneli” ödülü Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’e, “Yılın İş İnsanı” ödülü Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e, “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülü Trendyol Kurucu Ortağı Demet Mutlu’ya ve “Yılın Erkek Girişimcisi” ödülü Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu’ya verildi.
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Bundan on sene evveline kadar Türkiye’de IMF direktörlerinin adını ezberlerken, artık IMF’ye borç para verir durumuna gelen bir bir Türkiye var. 2020 yılında iş alan, İstanbul’da olimpiyatları görme cesaretini gösteren bu Türkiye’de, yabancı yatırımcılar gelirken ‘eyvah ben ne yapacağım’ diye düşünürken, şimdi kendisi yurt dışında marka üreten, yöneten bir Türkiye’de, ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamış bir memlekette, Avrupa’nın en doğusu, Orta Doğu’nun en batısındaki Türkiye’de iş adamı olmaktan gurur duyuyorum. Bu Türk iş aleminin bir parçası olmaktan şeref duyuyorum” değerlendirmesini yaptı.
THY Genel Müdürü Temel Kotil, profesyonellerin oylarıyla “Yılın Profesyonel Yöneticisi” seçilmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.
Törende, “Yılın Bürokratı” ödülünü Başçı adına TCMB Başkan Yardımcısı Turalay Kenç aldı. Ödül törenine çok sayıda davetli de katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23