• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terörizme karşı işbirliği çağrısı

Yeniakit Publisher
2014-06-19 07:55:00 - 2014-06-18 23:40:24
Terörizme karşı işbirliği çağrısı

Davutoğlu Musul ve Suriye’yi İİT’ye taşıdı

CİDDE - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 41. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde başladı.

Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun temsil ettiği toplantıda, Irak’taki gelişmeler ve Suriye’deki durum başta olmak üzere, Kırım Müslüman Türk Tatar Toplumu, Filistin, teşkilat üyesi olmayan ülkelerdeki Müslüman topluluk ve azınlıkların sorunları gibi konular görüşüldü.

MEZHEPSEL ÇATIŞMAYA KARŞI FETVA VERİLSİN

Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Kaçırılan tüm Musul Başkonsolosluğu personelimiz derhal serbest bırakılmalıdır. Bu durum insani değerlerin açık bir ihlalidir. Bölgemizde terörizm ve aşırılıkla mücadelede daha yakın koordinasyon ve işbirliği içinde olmamız gerekir. Irak’ta yaşanan gelişmeler Suriye’de yaşanan dramı da unutturmamalıdır. Sünni ve Şii ulemalar etnik ve mezhepsel bölünmeye karşı fetva vermelidir” dedi.

Davutoğlu, Filistin’de uzlaşı hükümetinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Kıbrıs’a ilişkin değerlendirmede de bulunan Davutoğlu, İslam ülkelerinden Kıbrıs konusunda Türkiye’yi desteklemelerini istedi.

Davutoğlu, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kosova, Ukrayna’daki Kırım Tatarları, Myanmar, Ortadoğu ve Afrika’daki Müslüman ülkelerin yaşadığı sorunlara da değinerek, çözüm için birlik olunması gerektiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, konuşmasını Türkiye’nin 2015-2016 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için destek isteyerek tamamladı.

Davutoğlu, Cidde’de teşkilat üyesi bazı ülkelerin dışişleri bakanları ile yaptığı ikili görüşmelerde ise, Irak’la ilgili gelişmeler başta olmak üzere gündemdeki ikili ve bölgesel konuları ele aldı. Görüşmelerde Irak’taki gelişmeler ve Suriye’deki durum başta olmak üzere, Kırım Müslüman Türk Tatar Toplumu, Filistin, teşkilat üyesi olmayan ülkelerdeki Müslüman topluluk ve azınlıkların sorunları gibi teşkilat gündemindeki konuları ele aldığı öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23