• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristleri bu kafalar yetiştiriyor

Yeniakit Publisher
2016-01-13 07:39:00 - 2016-01-13 07:10:47
Teröristleri bu kafalar yetiştiriyor

Kandil ağzıyla yazılan sözde barış bildirisini imzalayarak devleti ve güvenlik güçlerini katliam yapmakla suçlayan sözde akademisyenlere yerli ve milli akademisyenlerden sert tepki geldi.

YUSUF ZİYA GENÇ- AHMET ŞAHİN / ANKARAKandil ağzıyla yazılan sözde barış bildirisini imzalayarak devleti ve güvenlik güçlerini katliam yapmakla suçlayan sözde akademisyenlere yerli ve milli akademisyenlerden sert tepki geldi. Paralel yapı üyesi isimlerin de destek verdiği PKK’ya arka çıkan bildiriye tepki gösteren Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, “İhanet bildirisine imza atan, akademisyenlik gibi kutsal bir mesleği teröre alet edenlere, fitne tohumları ekerek bu milleti bölmeye çalışan sempatizanların bin yüz imzasına karşı yüz binlerce yerli ve milli akademisyen olarak karşı duruyoruz” dedi.

TERÖRİSTE HİZMET EDEN VATAN HAİNLERİ

Türkiye’nin hiçbir zaman katliam yapmayacağının altını çizen Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, katliam falan yapmaz. Türk milletinin tarihinde katliam konusunda bir tek gölge dahi yoktur. Bu kişiler ancak Ermeni diasporasına, Ermenistan’a ve teröristlere hizmet eten vatan hainleridir. Yazıklar olsun, Allah belalarını versin” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTELER TERÖR ÜSSÜ GİBİ
Üniversitelerde yaşanan saldırı ve terör olaylarına da dikkat çeken Özkoçak, “Bugün üniversitelerimizde yaşanan kavga ve şiddet olaylarını kışkırtanlar da bu kafalardır. Üniversiteleri terör örgütlerinin üssü ve yuvası haline getirenler de teröre arka çıkan bu sözde akademisyenlerdir. Devletine karşı ihanet içinde olan bu kafalardan milletimize hayır geleceğini düşünmüyoruz” diye konuştu.

BU BİLDİRİ ŞEHİTLERİMİZE İHANETTİR

Bu bildirinin algı operasyonunun bir parçası olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Merve Safa Kavakçı İslam, “Böyle bir bildirinin altına imza atmak akademik terbiyeye uymayan bir davranış. Bu bildiriye imza atmaksa bilim insanı kimliğinden çıkmış ideolojistlerin yaptığı bir şey. Ben bunu bin 100 akademisyenin değil, bin 100 siyasi kafanın imzaladığı bir bildiri olarak görüyorum. Bu ise devlet karşıtlığı değil vatan hainliğidir. Bu vatan için kanlarını feda etmiş, hayatlarını kaybetmiş şehitlerimizin tamamına bir ihanettir” dedi.

BİLDİRİYLE İLGİLİ GEREĞİ YAPILACAK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bir grup akademisyenin yaptıkları bildiriyi görüşmek üzere acilen toplandı. Toplantının yapılan açıklamada, “Bir grup akademisyen tarafından yayınlanan devletimizin, Güneydoğu’da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini ‘katliam ve kıyım’ olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız” denildi.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23