• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör devletine öfke seli

Yeniakit Publisher
2014-07-19 08:21:00 - 2014-07-18 21:54:19
Terör devletine öfke seli

2 haftadır Gazze’yi havadan bomba yağmuruna tutup 250’ye yakın Filistinli’yi acımasızca katleden terör devleti İsrail’in şimdi de kara harekâtı başlatması büyük tepkilere yol açtı. Siyasetçiler ve STK’lar İsrail’e lanet yağdırdı

HABER MERKEZİ - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara ilişkin, “İsrail’in bu yaptığı yeni değil, İsrail şu anda tam bir devlet terörü uyguluyor. BM’ye rağmen uluslararası camianın bütün tepkilerine rağmen yine o kendi gayriinsani politikasını sürdürüyor. Bu da bütün dünyanın gözleri önünde oluyor. Dünya da bütün bunları herhalde görüyor ve ders alıyor” ifadesini kullandı.

Atalay, “Bölgeye insani yardım iletme konusunda hem TİKA hem AFAD yoğun bir çalışma içerisinde ve oraya yardımlar götürüyoruz, ulaştırıyoruz” dedi.

KAYITSIZ ŞARTSIZ FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Türkiye’nin kayıtsız şartsız Filistin’in yanında olduğunu belirterek, “Her türlü sorunlarında destek olan bir Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti ve hükümeti var. Burada siyasi kararlılığımızda bir sorun olmaz. Ama özellikle Arap ülkelerinin ve İslam ülkelerinin siyasi kararlılıklarının çok daha güçlü olması lazım. Burada bir birliktelik yakalanabilirse o zaman dünya ve İsrail hesabını yeniden yapabilir” dedi. Müezzinoğlu, “Yapılan zulme Arap dünyasının ve İslam dünyasının birlikte daha güçlü bir şekilde ses getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

‘ÖFKEMİZİ ANLATACAK KELİME YOK’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ise, “İsrail’in hukuk tanımadan, dünyayı umursamadan ve en ufak bir endişe duymadan yürüttüğü bu katliamı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Ancak geldiğimiz nokta öyle bir hal almıştır ki, kınamak ve lanetlemek kelimelerinin yüklendiği anlamlar, içimizdeki acıyı yansıtmak ve duyduğumuz öfkeyi belirginleştirmek için yetersiz kalmaktadır. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak hem resmi olarak Gazze ile ‘Kardeş Belediye’ olan belediyelerimizle hem de bundan sonra Gazze ile ‘Kardeş Belediye’ olacak belediyelerimizle yıkılan Gazze’yi yeniden imar etmek için seferber olacağız” dedi.

DIŞİŞLERİNDEN KINAMA

Türkiye, İsrail’in Gazze’ye hava ve karadan düzenlediği saldırıları şiddetle kınadığını belirterek başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası topluma İsrail’e tepki verme çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden hava bombardımanına ilave olarak, 17 Temmuz günü başlattığı kara harekatıyla yoğunlaştırdığı saldırılarını ve bu saldırıların, önemli bölümü çocuk ve kadın olmak üzere, artan sayıda masum Filistinli sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açmasını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, İsrail’in saldırılarının Filistin halkı üzerinde, uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplara ve yıkıcı sonuçlara neden olduğu vurgulanarak “İsrail bu harekatı derhal durdurmalıdır. Taraflar arasında en kısa sürede ateşkes müzakeresi başlatılmalı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmalıdır” ifadesi kullanıldı.

GAZZE’YE HEYET GÖNDERELİM

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay da, TBMM Başkanlığı’na başvurarak, Meclis’teki bütün siyasi partileri ve bağımsızları temsilen bir milletvekili grubunun acilen Gazze’ye ulaşmak üzere yola çıkmasını ve taraflarla görüşerek ateşkesin sağlanması için temaslar yapmasını istedi.

Katil İsrail’e topyekûn tepki

Gazze’ye hava harekatından sonra kara harekatı da başlatan terör devleti İsrail’e tepkiler devam ediyor. STK’lar ve vatandaşlar Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği önünde protesto eylemi yaparken birçok camide de Cuma namazı çıkışı şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve terör devleti lanetlendi. İşgalci Siyonist İsrail’in saldırısına karşı Müslümanlar Levent‘teki İsrail Konsulosluğu önünde önceki gün sabaha kadar protesto eylemi yaptı. İstanbul 4. Levent‘te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde binlerce Müslüman toplanarak katil devleti İsrail’i protesto etti. Önceki gecenin ilerleyen saatlerinde katılımın arttığı protesto eyleminde İsrail Konsolosluk binasına taşlı saldırı gerçekleşti ve binanın bazı camları kırıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23