• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör devleti İsrail'den BM kararı

Yeniakit Publisher
2024-07-23 02:23:00 -
Terör devleti İsrail'den BM kararı

İsrail meclisi, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) terör örgütü olarak tanımlanmasını kabul etti.

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) terör örgütü olarak tanımaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İsrail meclisi, UNRWA’nın terör örgütü olarak tanımlanmasını öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti.

MECLİS İLK OYLAMADA KARARI KABUL ETTİ

Yasa tasarısının UNRWA'nın İsrail topraklarında herhangi bir misyon yürütmesini, herhangi bir hizmet sağlamasını ya da herhangi bir faaliyette bulunmasını yasaklayan ilk bölümü 58'e karşı 9 oyla kabul edildi.

UNRWA RESMEN TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİLDİ

Yasa tasarısının UNRWA personelinin İsrail'eki BM personeline tanınan yasal dokunulmazlık ve ayrıcalıklardan yararlanmasını engelleyen ikinci bölümü 63'e karşı 9 oyla kabul edildi. Yasa tasarısının UNRWA’nın “terör örgütü" olarak tanımlanmasını ve İsrail'in UNRWA ile ilişkilerini kesmesini öngören üçüncü bölümü ise 50'ye karşı 10 oyla kabul edildi.

Yasa tasarısı görüşülmek üzere meclisin Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'ne gönderilecek. Yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için iki kez daha okunmadan geçmesi gerekiyor. Yasa tasarısı resmi olarak "Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Dokunulmazlık ve Ayrıcalıklarının Kaldırılması Tasarısı" olarak adlandırılıyor.

İSRAİL'E İLK TEPKİ ÜRDÜN'DEN!

Ürdün, İsrail'in, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) "terör örgütü" ilan etme kararını kınadı ve bunun uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini belirtti.

Açıklamada, "Bu karar, Ajansın katledilmesi, siyasi olarak tasfiye edilmesi, Filistinli mültecilerin vatanlarına geri dönüş ve tazminat haklarını teyit eden sembolik anlamının hedef alınması çalışmasıdır." denildi.

Kaynak: İHA

{relation id:1871324 slug:'israilin-kalbi-vuruldu-husilerden-balistik-fuze-saldirisi'}

{relation id:1871324 slug:'israilin-kalbi-vuruldu-husilerden-balistik-fuze-saldirisi'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hüseyin

Terör devleti İsrail hemen atın basliklari katil yok bilmemne savasdan 1ay öncesi gazeteler çakma gazeteciler yok israille normallesmemiz çok doğru yok israille gaz borularını gecirecez yok zart yok zurt bak savaş bitsin 3 -5seneye kalmaz yok normellesmemiz lazım yok devletlerde küslük olmaz menfaaet ilişkisi olur bir sürü ebuk gubuk .m....K..çocukları Google tut dış fırçasına macununa kadar hem iyi mal yapmışlar hem iyi ambalaj yapmışlar hemde iyi reklam yapmislar.bizde kahrol İsrail yok ALLAHİM BOYLE KAHRET SOYLE BİLMEMNE İNTERNETTEN DUA .yat yat yat sonra eee ALLAHIM YARDİM ET ...BAŞKA.. OKU DEMİSMİ DEMİS OKUSAYDİN AKLEDİP DUSUNUN DİYOR KAFİRDEN DOST OLMAZ DİYOR BİRBİRİNİN DOSTUDURLAR DİYOR DAHA NE DESİN. MÜBAREK ÇALIŞ DİYOR...adamlar meydan okuyor dünyaya Arap müslüman dunyasina. ....onlarda toplanıp toplanıp dagiliyorlar...ulan abd deki avrupadakiler bile bizden daha fazla eylem yaptilar.deprem burda olur tabi zaten sallayıp duruyor kurban olduğum..not:israilllere adam diye yazdım ama HZ ADEM babamız çocuklarinin bazıları cennete bazıları cehenneme..sinirlendirmeyin yoruma yorum yapmayın herkesin aklı kendine????????????
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23