• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tepsi kebabı tarifi! En kolay ve pratik tepsi kebabı nasıl yapılır? Tepsi kebabının içine ne konur?

Yeniakit Publisher
2022-09-28 15:43:00 - 2022-09-28 15:54:28
Tepsi kebabı tarifi! En kolay ve pratik tepsi kebabı nasıl yapılır? Tepsi kebabının içine ne konur?

Farklı tarif isteyenler ve kebap severler tarafından tepsi kebabı tarifi merak edildi. Tepsi kebabı, namı diğer lahm-ı sini, bir çok yöreye ait farklı tarifleri olan lezzetli yemeklerden biri. Tepsinin içerisinde dev bir sebzeli köfte olarak gözükse de aslında o her şeyiyle özel bir kebap. Eti, sebzesi. Peki, En pratik ve lezzetli tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte tepsi kebabı tarifi, püf noktaları ve diğer detaylar...

Tepsi kebabı tarifini merak edenler arama motorlarında tepsi kebabının en pratik, en kolay ve lezzetli tarifini sorguluyor. Tepsi kebabı tarifi, püf noktaları ve malzeme listesi haberimizde...

Tepsi kebabı tarifi

Tepsi kebabının içine ne konur?

Malzemler

Yarım kg orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
¾ demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Üzerini Süslemek İçin;
1 tane domates
1 tane soğan
2 tane çarliston biber

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tepsi kebabı tarifi nasıl yapılır?

Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin. Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin. Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın. Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın. Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın. Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın. Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır.

Tepsi kebabının diğer püf noktaları şöyle:

Malzemelerin iyice birbirine karışmasına özen gösterilmeli. Tereyağın tüm kebaba yayılması sağlanmalı. Tüm malzemeler aynı anda yoğurulmalı, sonradan malzeme eklenmemeli. Soğan ve sarımsak ince ince kıyılarak kullanılmalı. Biber salçası 1 su bardağı suyla sulandırılmalı.

İlginizi çekebilir → Yağ yakan süper detoks suyu: Faydalarını görünce her gün içmek isteyeceksiniz → TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23