• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teleferik operasyonu tamamlandı! Validen kritik açıklamalar

Yeniakit Publisher
2024-04-13 16:40:00 - 2024-04-13 18:12:50
Teleferik operasyonu tamamlandı! Validen kritik açıklamalar

Teleferik faciasına ilişkin konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, "23 saati aşkın operasyon neticesinde 174 kazazedeyi başarılı bir şekilde tahliye ettik Bu büyüklükte operasyon ilk kez ve başarıyla yapıldı. Müthiş bir organizasyondu. Çok büyük bir özveri ile herkes hayatlarını tehlikeye attı" açıklamasını yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferik hattında dün gece hattı tutan demirlerden birinin çıkarak çarptığı kabinin tabanının kopmasıyla içerisindeki 8 kişi yere düştü. Metrelerce yüksekten düşen 8 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 7'si yaralandı. Hattın durması üzerine 24 kabinde 184 kişi mahsur kaldı. Gece boyunca süren ve sabah da devam eden çalışmalarda kabinlerde kalan tüm vatandaşlara tahliye edildi. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, faciaya ilişkin 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait, 2017 yılında hizmete giren Sarısu teleferik hattını tutan demir direklerden biri, dün saat 18.00 sıralarında yerinden koparak, kabinlerden birine çarptı. İçerisinde 8 kişinin bulunduğu kabinin tabanı çarpmanın etkisiyle kırıldı. Kabinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. İhbar üzerine olay yerine AFAD, polis, sağlık ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün (54) yaşamını yitirdiğini belirledi. Kazada yaralanan Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva, helikopterlerle bulundukları yerden alınarak, hastanelere götürüldü. Memiş Gümüş'ün cansız bedeni ise yamaçtan indirildikten sonra otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza nedeniyle 24 kabinde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.
Adalet Bakanı Tunç: Antalya'daki teleferik kazası ile ilgili teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Kazanın ardından durdurulan teleferik hattı üzerindeki kabinlerde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma başlatıldı. Bu amaçla yurdun birçok bölgesinde bu konuda uzman ekipler kente yönlendirilirken kurtarma çalışmalarına gece görüşlü helikopter de katıldı.

24 kabinde mahsur kalan 184 kişiyi kurtarmak için AFAD, AKUT, UMKE, itfaiye ve çok sayıda arama kurtarma ekibi gece boyu çalışma yaptı. Kurtarma çalışmaları bazı noktalarda ekipler tarafından halatla yapıldı. AKUT, AFAD ve UMKE ekipleri kabinlerin üzerine çıkarak burada içeridekileri halatlarla indirip güvenli bölgeye aldı.

Ayrıntılar geliyor...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mehmet soylu

ölenin hesabını böcek verecek mi? sosyal medya trolleri nerede?

Musa

Türkiye de denetim sorunu her alanda var olduğunu daha inanmayan çok insan var. Vergi mesela bir Acıya git çorba iç 70 TL ver kasa yok olsa bile fiş yok Allah bereket versin küt köy sandığına . Bunu belediye biliyor ama bize ne esnaf aynı bu durum . Bir elektrik esası al bozuk çıkar koştur dur kimseyi bulamayınca gider paran ile yaptır. Tüccar 5 TL alır 30 satar Devlet Denetim desen yok .Kanun var uygulama yok . Hiç bir yerde orman kanunları.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23