• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tele1'in ilahiyatçıları(!) aynı lakırdıyı dillendirdi! 'Ramazan değil şeker bayramı'

Yeniakit Publisher
2023-04-21 23:01:00 - 2023-04-21 23:59:58
Tele1'in ilahiyatçıları(!) aynı lakırdıyı dillendirdi! 'Ramazan değil şeker bayramı'

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile beraber program yaptığı Emre Kongar, Ramazan Bayramı'nın asıl adının 'Şeker Bayramı' olduğunu söyledi.

Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, bugün başladı. CHP tarafından fonlanan Tele 1'de ise Ramazan Bayramı üzerinden ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Kanalın Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile beraber program yaptığı Emre Kongar, Ramazan Bayramı'nın asıl adının 'Şeker Bayramı' olduğunu söyledi.

Birbirleriyle çeliştiler

Geçtiğimiz yıllarda da benzer açıklamalarda bulunan Kongar ile Yanardağ, bu kez birbiriyle çelişti. Kongar, Şeker Bayramı'nın 1935 yılında yayınlanan kanunla ile yürürlüğe alındığını; 1980'li yıllardaki darbe yönetimi tarafından adının 'Ramazan Bayramı' olarak değiştirildiğini söylerken, Yanardağ ise 'Şeker Bayramı' ifadesinin Cumhuriyet ile alakası olmadığını ve Osmanlı Devleti'nden itibaren kullanıldığını öne sürdü.

"Dini alışkanlarla Ramazan deniyor"

Kongar'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Bugünlerde iki bayram üst üste geldi. Yarın 23 Nisan bugün de dini bir bayram 1935 yılından itibaren Kanuni Hükme göre adı 1981'de Kenan Evren darbesi iktidarının çıkardığı bir yasayla adı Ramazan Bayramı yapılmış. Halkımızın bir bölümü eski alışkanlıklarıyla Şeker Bayramı diyor, diğer bölümü dini alışkanlıkla Ramazan Bayramı diyor."

"Şeker denilememesinin sebebi siyasal İslamcı baskı"

Yanardağ ise şunları söyledi:

"Her iki ismi de kullanmak bu ülkede meşrudur. Türkiye'de Şeker Bayramı denilmesi Cumhuriyet ile birlikte değildir, bu büyük bir yanılgı. Osmanlı'dan bu yana şeker de Ramazan da denir. Son dönemde Şeker Bayramı denilememesinin sebebi, Siyasal İslamcı ya da İslamofaşist baskıdır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman AYDIN

Ey kendilerini aydin sanan yobazlar sunu iyibilin muslumanlarin iki bayrami vardir biri MUBAREK RAMAZAN BAYRAMI BIRIDE MUBAREK KURBAN BAYRAMI DIR BIRBIRIMIZEDE IKRAMETMEYI IHMAL ETMEYIZ KOLANYA SEKER VE BAKLAVA IKRAM EDILIR KURBAN ETI IKRAM EDILIR SIZLER BUNU FARKLI YONLERE CEKEMESSINIZ KOLANYA BAYRAMIDA DIYEBILENLERINIZDE CIKABILIR SEN MUSLUMAN OLMAYABILIRSIN AMA OYLE CIKIP TV DE MUSLUMANLARI DINI DEGERLERIYLE ALAY EDEMESINIZ

böyle saça böyle tarak geriside......

1923 de islam bayramı olsun 19 mayıs İslam gençlik günü olsun diğer bütün günler İslamın takvimi olsun diğer ıvır zıvırlarada gün olmasın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23