• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teknolojinin takipçisi değil üreticisi olmalıyız

Yeniakit Publisher
2014-01-10 21:22:22 - 2014-01-11 08:54:42
Teknolojinin takipçisi değil üreticisi olmalıyız

ASKON İhracata Yönelik Destek Mekanizmaları Paneli düzenledi. Panelde konuşan ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, “2023 hedeflerine ulaşabilmek için teknolojiyi takip etmek değil, teknolojiyi üretmek gerekir” dedi

EKONOMİ SERVİSİ - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), İhracata Yönelik Destek Mekanizmaları Paneli düzenledi. Dernek genel merkezinde gerçekleştirilen panele Ekonomi Bakanlığı bürokratları da katıldı.
ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, moderatörlüğünü yaptığı panelin açılış konuşmasında 2023 hedeflerine ulaşabilmek için teknolojiyi takip etmek değil, üretmek gerektiğini belirtti. Hükümetin ihracatı geliştirmek ve 2023 hedeflerine ulaşmak için A’dan Z’ye her şeyi düşündüğünü anlatan Abdullahoğlu, işadamlarına ise harekete geçmek ve girişimde bulunmanın kaldığını kaydetti.

Ekonomi Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Daire Başkanı Emrah Sazak ise Ur-Ge programının vizyonunun, proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alarak işbirliği kuruluşlarının önderliğinde firmaların rekabetçiliğini artırıp 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak olduğunu ifade ederek, bu vizyon çerçevesinde, çeşitli alanlarda destekler verildiğini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı’ndan Fuar İzinleri ve Destekleri Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt da fuarların hiç ihracat yapmamış bir firma için de yıllardır ihracatı olan uluslararası bir firma için de vazgeçilmez bir vasıta olduğunu, ayrıca KOBİ’lerin rekabette zorlanacağı firmaların çeşitli nedenlerle girmek istemediği Afrika ülkelerinin fuarlarına katılmanın avantajlı olduğunu dile getirdi.

Ekonomi Bakanlığı Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Daire Başkanı Bünyamin Kutlu da hedeflere ulaşabilmek için Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarımın son derece önemli olduğunu, firmaların piyasada kalıcı olabilmesinin ancak bu alanlardaki gelişmelerle mümkün olabileceğini ifade etti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23