• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teknoloji devi Türkiye'de yapay zeka laboratuvarı kurdu

Yeniakit Publisher
2016-05-17 00:02:00 - 2016-05-17 15:02:16
Teknoloji devi Türkiye'de yapay zeka laboratuvarı kurdu

Dünya'nın önde gelen teknoloji şirketlerinden Samsung, ülkemizde ilk defa yapay zeka ile ilgili bir girişimde bulundu

Dünya'nın önde gelen teknoloji şirketlerinden Samsung, ülkemizde ilk defa yapay zeka ile ilgili bir girişimde bulundu. Gelecek teknolojiler konusunda büyük bir ARGE çalışması sarfeden şirket Ankara Üniversitesi'nin bünyesinde kurduğu Samsung Yapay Zeka Laboratuvarı ile birlikte Türkiye'de de gelecek vaat eden teknolojilerin gelişmesine destek verecek.

Webtekno'da yer alan habere göre, Samsung Yapay Zeka Laboratuvarı resmi olarak bugün düzenlenen bir törenle açıldı. Törene Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş katılım gösterdi. Aynı zamanda bu laboratuvar Kore Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki sıcak ilişkinin de bir simgesi, öyle ki ülkemizde bir ülkeden doğan çok uluslu şirketlerin bu tür girişimlerde bulunması Türkiye'nin gelişiminde de oldukça önem taşıyor.

Laboratuvardaki tüm cihazları ve ekipmanları temin eden Samsung Electronics Türkiye bu laboratuvarda ünversiteli öğrencilerin becerilerini olgunlaştırmayı, laboratuvar ortamında pratik bilgiler edindmelerini ve Yapay Zeka alanında kendilerini geliştirmelerini sağlamayı hedefliyor.

Yapay Zeka ile ilgili dersler sayesinde öğrencileri başarılı bir kariyere hazırlayacak olan laboratuvar öğrencilere geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalar yapabilecekleri bir platform sağlayacak. Laboratuvardan 20’nin üzerinde akademik personel ve asistan ile 600’ü lisans, 100’ü lisansüstü olmak üzere 700 öğrenci yararlanacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23