• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Tek ceketle harç paralarını nereden buluyor?'

Yeniakit Publisher
2014-04-22 13:32:00 - 2014-04-22 13:50:01
'Tek ceketle harç paralarını nereden buluyor?'

Paralel yapı ile ilgili eleştirilerine grup toplantısında da sürdüren Başbakan Erdoğan, bunlarda şeref yok açıklamasında bulundu. Fethullah Gülen'e göndermelerde de bulunan Erdoğan, "Tek ceketle yola çıktı şu anda milyarlarca liralık dava açıyor. Bunların parasını nereden buluyorsun. Tek ceketi vardı onu da kaybedecek" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan paralel yapıya karşı eleştirilerini bugün de sürdürdü. "Tek bir kişinin ve ailenin sultasını cumhuriyet sona erdirirken, yeni diktatörler yönetici elitler ya da milli şefler tesis etmek için kurulmamıştır" diyen Başbakan Erdoğan, " bunlarda şeref yok açıklamasında bulundu" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Öyle bir hayalim var ki... Türkiye sokağa çıkıp şımarıkça cam çerçeve indirenlerin tahakküm kuracağı bir ülke değildir. Bizim yeni Türkiye anlayışımız 23 Nisan 1920'deki anlayışla bire bir uymaktadır. Her bir ferdin bu ülkenin kurucu unsuru olduğu anlayışıdır. Elinde silahı olanın elinde silahı olmayana üstünlüğü yoktur. Elinde parası olanın olmayana üstünlüğü yoktur. Gazetesi televizyonu olanın olmayana üstünlüğü yoktur. Okumuşun ümmiye Türk'ün Kürt'e şehirlinin köylüye üstünlüğü yoktur. Hiçbir zümrenin diğeri üzerinde üstünlüğü yoktur. 77 milyonun her bir ferdi kurucu unsurdur. Türkiye cumhuriyetinin sahibidir. Tek bir kişinin ve ailenin sultasını cumhuriyet sona erdirirken, yeni diktatörler yönetici elitler ya da milli şefler tesis etmek için kurulmamıştır.

Tek ceketle yola çıktı şu anda milyarlarca liralık dava açıyor. Bunların parasını nereden buluyorsun. Tek ceketi vardı onu da kaybedecek. Tazminat davalarıyla herhalde ciddi bir rakam toplayacak inşaatın kalan kısmını tamamlayacak. Şu dönemde yargının tüm kurumları içinde olanlar ortadadır.

Adana olayı ortadadır. Hala utanmadan sıkılmadan yazdıkları ortadadır. Neyi yazıyorsun neyi çiziyorsun sen bu ülkenin başbakanını bakanları dinleyeceksin bunu da kalkacaksınız dinleteceksiniz utanmadan sıkılmadan belge diyeceksin. İşte belge... Ne belgesi... Kalkıp da bunu söyleyemiyor. Bu ülkenin Başbakan'ı nasıl dinlenir diyemiyorlar. Bakanların konuşmaları nasıl dinlenir diyemiyorlar. Devleti kendi dinleme seanslarını yapacak yer haline getirdiler. Bunu savunacak kadar alçaklar. Bunun savunulur bir yanı var mı? Sizin adalet anlayışınız bu mu? Nasıl girersiniz insanların mahremine? Bu denli bu işin maalesef şu anda istikameti kaybolmuş ve istikametini kaybetmiş bu takım son çırpınışlarını yapıyor. Biz gereğini yapacağız. Bunun için de tüm vekil arkadaşlarıma görev düşüyor. Siz milletin vekilisiniz. Bu millet yüzde 45 buçukla meydanlarda ne dedi, biz bunların yolsuzluk yaftalarına inanmıyoruz dedi. Bu iftirayı atanlara sizler gereken cezayı vermelisiniz.

Bunların elinde hep söyledim şantaj kasetleri var. Bu devletin en tepesinden en aşağısına kadar. Cumhurbaşkanının da şantaj kasedi var benim de vardı Genelkurmay'ın da vardı. Ben dedim ki açıklamazsanız namertsiniz diyorum. Açıklayın diyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23