• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas TBMM'den dünyaya seslendi

Yeniakit Publisher
2024-08-15 15:16:00 - 2024-08-15 16:06:56
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas TBMM'den dünyaya seslendi

TBMM'deki “Filistin Konulu Olağanüstü Oturum”da dünyaya seslenen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 'Samimi duyguları ve asil duruşuyla Filistin halkını ve haklı davasını destekleyen kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin Filistin halkının meşru haklarını savunan duruşunu takdir ediyoruz.' dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'deki "Filistin Konulu Olağanüstü Oturum"da dünyaya seslendi.

Abbas'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 Büyük acıyı yaşayan halkımın mesajıyla buraya geldim. Halkım uluslararası adaletten yoksun olarak toprağına, vatanına ve değişmez milli haklarına sarılarak işgalci İsrail'in suçlarına karşı büyük bir mücadele yürütmektedir.

Konuşmama on binlerce şehidimize rahmetle söze başlamak istiyorum. İsrail'in saldırıları, cinayetleri ve soykırım suçu nedeniyle Gazze'de, Batı Şeria'da ve Kudüs'te şehit olanları anarak başlamak istiyorum.

Değerli milletvekilleri Uluslararası Adalet Divanının açmış olduğu bu davayla birlikte inanıyoruz ki Filistin içinde İsrail içinde yeni bir dönemin başlangıcıdır.

Biliyorum ki bu konu bütün ilginizin odağında yer almaktadır. Filistin halkına karşı işlenen tarihi katliamlara ve soykırıma karşı sizler, Filistinlileri yerinde anmaktasınız.

Samimi duyguları ve asil duruşuyla Filistin halkını ve haklı davasını destekleyen kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum.

Türkiye'deki kardeşlerimize Kudüs ve Filistin davasını ana mesele haline getirmiş olduğundan dolayı güveniyoruz. Çünkü Filistin davası Türkiye'de bir ana mesele haline gelmiştir. Bu Türk halkının ahlakının bir göstergesidir.

İsrail'in yürüttüğü soykırımın asıl amacı vatan topraklarımızdan Filistin varlığını söküp atmaktır. Ama bu asla olmayacaktır.

Bizler dik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız.

Halkımız Filistin ve Kudüs için şehit olan Türk halkını unutması mümkün değildir. Özel olarak da Türkiye'nin İsrail'in Gazze'deki soykırımı karşısında Güney Afrika tarafından Uluslararası Adalet Divanı'na dahil olma kararını da kutluyorum.

İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te yürüttüğü soykırımın asıl amacı vatan topraklarımızdan Filistin varlığını söküp atmak ve Filistinlileri bir kez daha tehir ettirmektir.

1948'de ve 1967'de olduğu gibi aynı trajediyi tekrar yaşatmak istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu asla gerçekleşmeyecektir. Halkımız toprağına, kutsallarına, vatanına bağlıdır ve ne pahasına olursa olsun oradaki gaspçıları, işgalcileri oradan defedecektir.

7 Ekim'den bugüne 40 bin Filistinli kadın, çocuk şehit edildi. On bin kayıp var, 80 bin yaralı var. Batı Şeria'da da 10 bin şehit var. Ancak buna rağmen bizler dik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız.

Bu bağlamda Mısır ve Ürdün'ün tutumlarını takdirle karşılıyoruz. Bu tutumlar bizimle tamamen örtüşmektedir ve tüm platformlarda destekliyoruz. Geçmişte de söyledik yarın da söylemeye devam edeceğiz.

Gazze, Filistin Devleti'nin ayrılmaz bir parçasıdır. Gazze'de bir başka devlet kurulamaz ve Gazze'siz bir Filistin devleti de olamaz. Halkımız kırmayacak ve teslim olmayacaktır. Bizler Gazze'yi tekrar imarını gerçekleştireceğiz.

Şu an yüzde 70'inden fazlası yıkılsa da yapacağız. Gelecekte başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletimizi inşa etmek için yapacağız. Bu ne pahasına olursa olsun. Ne kadar çok bedel ödersek ödeyelim bunu yapacağız.

Ancak katiller ve savaş suçlularına gelince işledikleri suçlardan dolayı kurtulamayacaklar. Bu işledikleri suçlar da zaman aşımı ile düşmez. Bunlar şüphesiz hesaba çekileceklerdir.

Bizler burada uluslararası kuruluşlarla işbirliğine devam edeceğiz. Halkımız 100 yılı aşkın devam eden destansı direnişi ile Filistin'i savunmakla kalmıyor aynı zamanda tüm bölgeye egemen olmak isteyen yayılmacı ve sömürgeci Siyonist harekete karşı Arapları ve İslam ümmetini savunmak adına ön saflarda yer almaktadır. Onlara müsaade etmeyeceğiz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serhat

zaten biz müslümanlar ancak konuşuyoruz.

hıdır diker

neden konuştururlarki bu vatan haini domuz eniğini
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23