• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tatsız tartışma!

Yeniakit Publisher
2016-01-02 19:23:00 - 2016-01-05 12:26:24
Tatsız tartışma!

Muhafazakar Camianın köşe yazarları arasında yaşanan tatsız polemik, Müslümanları derinden üzüyor. Sibel Eraslan, Salih Tuna, Hilal Kaplan... Ve tartışmanın müsebbibi, Paralelci-Erdoğan düşmanı Mustafa Akyol...

YENİAKİT.COM.TR - Star gazetesinin bu yıl ikincisini düzenlediği Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sanat Ödülleri gecesi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmişti.

Gecede Hikaye dalında ödül alan Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan, ödül törenini ve Necip Fazıl’ı pazar günü köşesine taşıdı.

Eraslan'ın yazdıklarına mukabil Yeni Şafak Yazarı Salih Tuna da, "Alüfte vicdanlar dünyasında” başlıklı bir yazıyla isim vermeden 17-25 Aralık sürecine atıfla Sibel Eraslan’ı ve Eraslan'ın yazılarıyla savunduğu Paralel çizgideki Mustafa Akyol’u eleştirdi.

Sibel Eraslan'dan, “Necip Fazıl Kısakürek'in en güzel eseri bütün mazlum coğrafyalarımızın haktan yana sesi olmuş bir cumhurbaşkanımız var” sözlerini alıntılayan Salih Tuna, Tayyip Erdoğan muhalifliğini düşmanlık boyutunda sürdüren Mustafa Akyol'un Nisan 2014'te Al-Monitor’da yayınlanan “Erdoğan'ın artan otoriterliği” başlıklı, Erdoğan'ı eleştiren yazısı sonrasında Sibel Eraslan'ın Mustafa Akyol'a sahip çıktığını hatırlattı. Mustafa Akyol için, ismini vermeden "Aydın Doğan'ın kıymetlisi, Taha Akyol'un mahdumu" ve "parelel muhibbi" tabirlerini kullanan Tuna, Akyol'un 25 Aralık sürecinde Erdoğan'ı linç etmeye çalıştığını ve Erdoğan karşıtı "algı operasyonu"na hizmet ettiğini vurguladı.

Mustafa Akyol’un Nisan 2014 tarihli bahse konu yazısı üzerine Salih Tuna o dönem “Star gazetesi yazarının şapşal yazısı” başlıklı bir yazı kaleme almış, Sibel Eraslan ise "Sizinle aynı fikirde değil diye bir gazeteciye 'şapşal’ demek (…) hukuktan önce ahlakın karşı duracağı bir eşik” diyerek Erdoğan ve AK Parti düşmanı Mustafa Akyol’a sahip çıkmıştı.

Tuna yazısını şöyle sürdürdü: "O çocuk, 'Necip Fazıl'ın en büyük eserine' karşı o korkunç algı kampanyasına odun taşıdığı ve Yeni Şafak gazetesini, 'Erdoğan yandaşı gazete' olarak kategorize ettiği mahut yazısını dercettiği dönemde Star gazetesinde yazıyordu. 'Şapşal' dediğim, 'Kendisi de köşe yazarları arasında olduğu Star gazetesi artık neyin yandaşıysa' ifadesinin hülasasından ibaretti."

Salih Tuna Sibel Eraslan'a hitaben, "Paralel muhibbi o çocuğun yazısına 'şapşal' dememi çok 'ağır' buluyor, ama, adına ödül aldığı Üstadımız yeri geldi mi çok daha ağır ifadelere yer verirdi" diyerek, Necip Fazıl’dan şu sert sözleri alıntılayarak yazısını bitirdi: “Biz davamızdan ne döner, ne de kıblemizden milyarda bir derece fedâ ederiz. Ancak, şahısların gayeden inhirâfı nisbetinde onlardan çevriliriz. Bu da, orospu vicdanlar dünyasında, en keskin fikir namusu icabı…”

SİBEL ERASLAN PARALELCİ AKYOL'U MU SAVUNDU?

Salih Tuna'nın kendisini eleştiren sözlerine Eraslan cevap verirken, Tuna bugün de eleştirilerini sürdürdü. Eraslan'ın"utanmazlığın terbiyesizliğin alemi yok"ifadelerine, Tuna "şımarıklığı bırakın" diyerek cevap verdi. Tuna, Eraslan'ın Umre'ye gitmeden önce Ertuğrul Özkök'ü ziyaret edip "Allah'a ısmarladık" dediğini de belirtti. Bu ifadeye Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da twitter üzerinden destek verdi.
Konuyu özetlemek gerekirse... Yeni Şafak Yazarı Salih Tuna diyor ki, Star Yazarı Sibel Eraslan Tayyip Erdoğan için "Necip Fazıl Kısakürek'in en güzel eseri bütün mazlum coğrafyalarımızın haktan yana sesi olmuş bir cumhurbaşkanımız var" derken, Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen ve Tayyip Erdoğan'a düşmanlığını her vesileyle deklare eden Mustafa Akyol'u ise savunmaktan geri durmuyor.

Sibel Erslan'ın bu konuyla ilgili fikirleri ve 'net' cevabı henüz belirgin değil... Yani, attığı tweetlerle hâlâ Erdoğan'a düşmanlığını açıkça ortaya koyan Mustafa Akyol isimli paralele yakın yazarı savunuyor mu, savunmuyor mu?

Ancak günyüzünde olan bir gerçek var ki; bu tartışmalar bize yaramıyor. 

YAKIŞMIYOR EY KARDEŞLER!

Yukarıdaki haberin bir kısmı, İslam karşıtı duruşuyla bilinen ODA TV'den alıntı... 

Camiamızın 'el üstünde tutulan' bazı yazarları, ne yazık ki ODA TV'ye malzeme ettiler kendilerini... O ODA TV ki; Müslümanların açıklarını yakalamayı ve itibarlarını düşürmeyi kendine vazife olarak şiar edinmiş bir mecra! Ve bu yolda birçok operayonel habere imza atmaya devam ediyor... 

Karanlık odaklarla olan ilişkisi olduğu iddia edilen bu site, 'fitne' çıkarmak adına, farklı yol ve yöntemleri kendisi ve misyonu için mubah görüyor.

Bizim 'aydınlarımız' ise; aleni tartışma ve polemiklerle bu tür fitnecilerin ekmeğine yağ sürüyor.

Yapmayın beyler, bayanlar... Etmeyin... Yazıktır...

'Müslümana müşfik, kafire şedit' olma prensibimizi ne çabuk unuttunuz!

Bu camia çok çileler çekti, nice badireler atlattı; iç ve dış saldırılara maruz kaldı...

Allah'a şükür ki; bunların hiçbirisi bizi yıkamadı!

Ama size de yakışmıyor, bu tür tatsız tartışmalar... Sizlere yakışmamanın ötesinde, 'kaleyi içten çökertmeye' çalışan ve aramızda 'fitne' çıktıkça ellerini ovuşturan mâlum zümreye de gün doğmuş oluyor.

Aklınızı başınıza alın ve yazdıklarınıza dikkat edin! Paralelcilere ve onların kuruğuna takılanlara destek olup da birilerine fırsat vermeyin!

Unutmayın ki; 'Müslüman Müslümanın kardeşidir.'

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23