• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyorlar

Yeniakit Publisher
2014-09-19 08:03:00 - 2014-09-18 21:57:55
Taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyorlar

Çözüm sürecini ileriye taşıyarak ve paralel yapıyı tasfiye ederek 2023 hedeflerine ulaşacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de kutuplaşmanın kalkması gerektiğini, zamanın yumrukları sıkma değil, tokalaşma zamanı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir bankanın batırılması için çalışıldığını ileri sürenlerin olduğunu da hatırlattı ve “O banka zaten batmış, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizi kıyasıya eleştirenlerin, ‘ananas’ meselesinde ağızlarından bir söz çıkmadı. Her türlü hakareti yapanların ‘tesbih’ meselesinde, ‘rafineri’ meselesinde ağızlarını bıçak açmadı” dedi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) Four Seasons Otel’de düzenlenen 2014 yılının ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına onur konuğu olarak katılan Erdoğan, bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında ekonomideki gelişmelere değinirken paralel yapı ile mücadele ve çözüm süreciyle 2023 hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. 

17-25 ARALIK DARBE GİRİŞİMLERİ

“Şimdi hiç kimse kusura bakmasın samimi konuşacağım. Çünkü benim gizli ajandam yok, açık konuşmayı severim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Mesela bir bankamızın yönetim kurulu başkanı çıkıyor, bir ifade kullanıyor. Son yıllarda istikrara güvenliğimize, birliğimize yönetim kurulları olarak bu tür yönelik saldırılara atıfta bulunarak, son derece karamsar bir tablo ortaya koyuyor. Bunu söyleyen şahsın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı banka için bir inceleme yaptırdım, son 12 yılda aktifleri 8 kat, mevduatı 6 kat büyümüş. Bakın, Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimleri... Bu çirkin, bu ihanet girişimlerinin karşısında dimdik durduğumuz için son 12 yılda kazancına kazanç katmış olanlar çıkıyor, rahatsızlık ifade ediyor” ifadelerini kullandı.

O BANKA ZATEN BATMIŞ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yalnızca iktidarıyla değil, ana muhalefetiyle, muhalefetiyle birlikte yürümesi gerektiğini anlatarak, “Fakat bir açıklama duyuyorum; çok enteresan ve örnek, o da manidar. İşte 2000’li yıllarda malum, 26 bankanın battığını söylüyor beyefendi, şimdi diyor, ‘1 bankanın batırılması için çalışılıyor’. Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka, şu anda batmış zaten. Fakat bu taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. O 26 batık bankanın olduğu dönemden biz, farklı bir finans dünyasını devraldık. Şu anda bankalarımızın geldiği nokta, çok açık net ortada. Şimdi bu batan, böyle bir finans kuruluşunu biz de o dönemde olan yanlışları tekrarlayarak aynen devam mı ettirelim?” diye sordu.

BURADA ART NİYET VAR...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların üzerine hep birlikte gidilmesi gerektiğini belirterek, “Burada art niyet var, nedir? Siyaseten deviremedik o zaman ekonomik olarak biz ne yapalım da Türkiye’yi devirelim. Değerli arkadaşlar bu salt ne şahsımın ne hükümetin sorunu değil. Hep birlikte hepimizin sorunu. Çünkü bunların karşısında güçlü durduğunuz zaman olay farklı oluyor. İsim veriyorum Standart and Poor’s biliyorsunuz daha önce böyle bir şey yaptı, ben onlara bir çıkışta bulundum. Dedim ‘siz siyasi karar veriyorsunuz, ekonomik değil, teknik bir çalışma değil’, şimdi aynısını bunlar yapıyor. Bu karar siyasidir. Ne ekonomik, ne bilimsel, ne bir teknik altyapısı var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda paralel yapıyla birlikte Türkiye ve Türk ekonomisine algı operasyonları düzenleyenlerin de arkasında kimlerin olduğunu çok iyi bildiklerini belirterek, “İçeride ve dışarıda, o medya kuruluşlarını, STK’ları, o malum odakları kimlerin fonladığını, kimlerin beslediğini ve desteklediğini tek tek biliyoruz. Hepsi mahcup oldular ve olmaya da devam edecekler” diye konuştu. 

Demokrasinin, güçlünün değil, milletin egemen olduğu bir sistem olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

PEKİ BU KUTUPLAŞMA DEĞİL Mİ?

“Bu ülkede başörtülü de başı açık kardeşim de eğitim olanaklarından aynı oranda istifa edebilmeli, beraber okumalı. Devlette de özel sektörde de birlikte çalışabilmeli. Onlar bu milletin evladı değil mi? Neden bunların arasında? Madem ki kutuplaşmaya karşıyız, o zaman bunların arasında kutuplaşma yapmayalım. Yani ‘Sen başörtülüsün gelme. Sen başı açıksın gel.’ Peki bu kutuplaşma değil mi? ‘Okumak istiyorum’, ‘Sen katsayıya tabisin.’ Böyle bir şey olabilir mi? Nitekim katsayı kalktı ve şimdi hepsi rahatlıkla istedikleri üniversiteye girebilecekler. Adalet budur, hukuk ve devlette şu anda görev alma imkanına sahip olacaklar. Temenni ederim ki, özel sektörde aynı şekilde bu kızlarımıza kapılarını açar, onlara da oralarda aynı şekilde çalışma imkanları sunar.”

ONLARIN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarının ve paralel yapının arkasındaki cepheyi, bunlara destek verenleri, lojistik imkan sunanları çok iyi bildiklerini anlatarak, “Şu anda paralel yapıyla birlikte Türkiye ve Türk ekonomisine algı operasyonları düzenleyenlerin de arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. İçeride ve dışarıda, o medya kuruluşlarını, STK’ları, o malum odakları kimlerin fonladığını, kimlerin beslediğini ve desteklediğini tek tek biliyoruz. Hepsi mahcup oldular ve olmaya da devam edecekler. Türkiye, 77 milyonla kazanırken, emin olun kaybedenler sadece onlar olacak. Biz özgüven içinde olacağız. Çiftçimiz, esnafımız, sanatçımız, sanayicimiz, işçimizle özgüven içinde olacağız” diye konuştu.

TÜSİAD’I G.DOĞU’YA YATIRIMA ÇAĞIRDI

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in Cizre’den, oraya gidecek olmasından bahsettiğini hatırlatan Erdoğan, “Temennim odur ki inşallah bu seyahatlerin arkasından orada yatırımlar da bunu takip eder ve oralarda yatırım süreci de başlar. Böylece de oralardaki sanayileşme olayı bölgede inanın çözüm sürecini çok farklı bir döneme ulaştırır. Çünkü terör noktasında istismar edilen birinci derecede fakirliktir. Bunlar istismar ediliyor. Bunun yanında ideolojik bir yapı o da istismar ediliyor. Fakat bakın 1,5 yıldır kepenkler inmiyor. Bunlar kazanımımızdır” diyerek söz konusu sürecin daha ileri götürülmesini istedi.

3 ANA ALAN GÖZÜMÜZ GİBİ KORUNMALI

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer de konuşmasında, kutuplaşmanın bertarafı konusunda somut bir ilerleme kaydedilmezse, üzerinde önemli uzlaşmalar gerektiren çözüm süreci ve anayasa reformu alanlarında yol alınamayacağını söyledi. “3 alanı gözümüz gibi korumalıyız” diyen Dinçer, “Bunları koruduğumuz takdirde, herhangi bir reform yapılmasa dahi, Türkiye bugünkü seviyesini büyümede sürdürebilecek gelişmiş ülkelerin çok çok üstünde. Özellikle ve özellikle bankacılık sisteminde dayanıklılığın devamı, denetim ve gözetim sisteminin güçlendirilmesi, asılsız dedikoduların üzerine kararlılıkla gidilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23