• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tartolet tarifi: Çilekli tartölet tarifi nasıl yapılır? Tartolet hangi ülkeye ait? Tart, turta, tartolet nedir? Aralarındaki farklar nelerdir?

Yeniakit Publisher
2022-10-18 21:10:00 - 2022-10-18 22:07:28
Tartolet tarifi: Çilekli tartölet tarifi nasıl yapılır? Tartolet hangi ülkeye ait? Tart, turta, tartolet nedir? Aralarındaki farklar nelerdir?

Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden Tartolet tatlı severler için pratik bir tariftir. Hem göze hem de damaklara hitap eden tartoletler, başta Fransa olmak üzere dünyanın pek çok farklı ülkesinde tüketilen enfes tatlılardır Tart hamurundan yapılan en güzel tartolet tarifinde hangi malzemeler kullanılır? Özellikle çay saatlerinde misafirler için tercih edilen Tartolet oldukça beğenilen bir tatlıdır. En güzel tartolet malzemeleri haberimizde...

Tartolet mi tartölet mi?

İlk olarak tartöleti ele almak gerekirse kısaca tartın küçük versiyonu diyebiliriz

Tartölet nedir?

Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden Tartolet, tatlı severler için bir vazgeçilmezdir. Tart türevi bir tatlı olmasıyla bilinir. Üzeri açık ve içinde dolgu kreması olan tartın küçük versiyonudur. Hem göze hem de damaklara hitap eden tartoletler, başta Fransa olmak üzere dünyanın pek çok farklı ülkesinde tüketilen enfes tatlılardır

Tart, turta, tartolet nedir? Aralarındaki farklar nelerdir?

Tart, içi dolgulu bir pasta çeşididir. Üzeri de tamamen açıktır. Turta ile arasındaki fark birinin üzerinin kapalı diğerinin ise açık olmasıdır. Tartın dolgu maddesi genellikle kremsi ve pürüzsüz tadıyla bir dolgu kremasıdır.

İlginizi çekebilir → En pahalı meyvelerden: Yubari kavunu fiyatı 461 Bin TL! Peki, yubari kavunu nerede yetişir? → TIKLAYINIZ

Çilekli Tartölet Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

2 su bardağı un
150 gr tereyağı veya margarin (soğuk ve de küp küp kesilmiş)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Krema için;

3 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;

Çilek

Çilekli Tartölet Tarifi Nasıl Yapılır?

Tereyağı, şeker ve vanilyayı çırpın. İçine yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Unu ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bu sırada tereyağı ve vanilya hariç, tüm krema malzemelerini bir tencerede karıştırın ve ocakta koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Arada karıştırarak soğutun. Tart hamurunu buzdolabından çıkardıktan sonra, hamuru kalın bir şekilde açın. Bir bardak yardımı ile daireler çıkartın. Ben tartolet kalıbı kullandım, daireleri içine yerleştirdim. Siz büyük tart kalıbına yapabilirsiniz. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra, hepsini kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. İçine kremayı kaşık yardımı ile paylaştırın. Üzerine istediğiniz meyveler ile servis yapın. Afiyet olsun.

İlginizi çekebilir → Orjinal çin böreği tarifi nasıl yapılır? Sebzeli çin böreği yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları → TIKLAYINIZ 

 İlginizi çekebilir → Yumurta dolması tarifi, nasıl yapılır? Yumurta dolması hangi yörenin? Yumurta dolmasının malzemeleri neler? → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23