• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tartışmalı İstanbul Sözleşmesi ile ilgili AK Parti'nin alacağı karar belli oldu

Yeniakit Publisher
2020-08-20 07:15:00 - 2020-08-20 07:21:54
Tartışmalı İstanbul Sözleşmesi ile ilgili AK Parti'nin alacağı karar belli oldu

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili AK Parti’nin atacağı adımların detayları belli olmaya başladı. Buna göre iki maddenin baştan yazılması görülürken 4. maddede yer alan ve tepki çeken "cinsel yönelim" ve "toplumsal cinsiyet kimliği" ifadeleri sözleşmeden kaldırılacak.

Son dönemde gündemin en tartışmalı konusu haline gelen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili AK Parti düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeviri metinler yerine Türkiye’nin kendi sözleşmesini kendisinin yazması gerektiğini belirterek solak camia tarafından savunulan İstanbul Sözleşmesi’nde değişiklikler yapılacağının sinyalini vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  talimatıyla harekete geçen AK Parti’nin hukukçu kurmayları sözleşme üzerinde çalışmalarını derinleştirdi. Cumhurbaşkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bürokratlarıyla 2 toplantı gerçekleştirildi.

4. ve 6. maddede değişiklik yapılacak

AK Parti kurmaylarının Cumhurbaşkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bürokratlarıyla yaptığı 2 toplantıda, sözleşmede iki maddenin yeniden yazılması görüşüldü.  Buna göre tartışmalara neden olan "Temel haklar, eşitlik ve ayrımcılık yapılmaması" konusunu düzenleyen 4. Maddedeki  "cinsel yönelim" ve "toplumsal cinsiyet kimliği" ifadeleri baştan yazılacak. 6. maddede yer alan "Toplumsal cinsiyet konusunda hassasiyet gerektiren politikaların" kapsamının da yeniden belirlenmesi kararlaştırıldı.

Kabul görmezse yeni bir sözleşme hazırlanacak

Yapılan değişikliklerin yetkililer tarafından kabul görmemesi durumunda ‘insan hakları sözleşmesi’ gibi yeni bir sözleşme hazırlamak için kollar sıvanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da mevcut sözleşmeden çıkılarak yeni bir sözleşme hazırlanmasından yana olduğu belirtiliyor.

Kanuni boşluk olmayacak

Sözleşme üzerinde çalışma yapan AK Parti kurmayları, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması halinde yasal boşluğun oluşmayacağını belirtiyor. Konuyla ilgili yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sunumla anlatıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Siyasi kavun

Allah kadın ve erkeğe roller biçmis yapacağı tüm yasak ve hellalleri belirlemiştir. Hala ne sözleşmesinden bahsediyorsunuz.

Kavkaz

sözleşmeden çıkılmadığı sürece imza attığınız o sözleşme geçerlidir, siz kimi kandırıyorsunuz? sanki ülkemizde hiç hukukçu kalmadı da tüm hukuk sistemimizi siyonizme teslim ettiniz. bunun için hukukçu olmaya bile gerek yok, geri zekalılar, vicdanı olan, aklı olan herkes neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir, Kur'an-ı Kerim'i okuyan bilen herkes Allah'ın bize bildirdiği doğruları ve yanlışları bilir. siz Allah'ın kanunlarını bırakıp işi siyonizm için çalışan ak partinin kurmaylarına bakıyorsunuz. ak parti kurmaylarıymış, aynı ak parti, aynı ak parti kurmayları, aynı ak parti genel başkanı bu sözleşmeye çekincesiz imza atıp milletimizi böyle perişan etmedi mi? yıkılan ailelere, perişan olan kocalara çocuklara bakın. kocadan aldığı nafaka ile başka erkeklerle günü gün eden karılara bakın. bunları millet her gün yüzünüze söylüyor. yine ak parti kurmaylarının yapacağı şeyden ne hayır gelir? bu sözleşmeyi milletin yapması gerekir. millet çıkıp ne istediğini, ne istemediğini söyleyecek, zaten söylüyor, siz de bunları sözleşme olarak oturup kaleme alacaksınız. bu sözleşmeyi yine siyonizmin işbirlikçileri ve köpekleri hazırlamayacak. millet hazırlayacak. neden milletten korkuyorsunuz? talimat aldığınız üst akılla aranız bozulur diye mi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23