• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarihi zirve sonrası çarpıcı açıklamalar! Savaşın eşiğinden döndük

Yeniakit Publisher
2020-03-06 11:27:00 -
Tarihi zirve sonrası çarpıcı açıklamalar! Savaşın eşiğinden döndük

Rus basını dünkü tarihi zirveye ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin arasındaki görüşmeyi değerlendirdi. K. Pravda gazetesi, “Putin ve Erdoğan Suriye savaşını bir kez daha durdurdu” derken, Kommersant gazetesi de “En önemlisi Rusya ile Türkiye arasında savaş olmayacak” dedi.

Rus basını, dünkü Erdoğan-Putin arasındaki zirveyi değerlendirdi. K. Pravda gazetesi, “Putin ve Erdoğan Suriye savaşını bir kez daha durdurdu” derken, Kommersant gazetesi de “Ama en önemlisi Rusya ile Türkiye arasında savaş olmayacak” dedi.

Dünkü Moskova'daki Putin-Erdoğan zirvesinin yankılara bugünkü Rus basınına da yansıdı. Rusya basınında iki liderin teması sayesinde son dönemde kaygı yaratan Türk-Rus gerginliği ve Suriye'de çatışma riskinin ortadan kalkmasına vurgu yapıldı.

Bugün basında çıkan zirveye ait haberler:

K. Pravda gazetesi, “Putin ve Erdoğan Suriye savaşını bir kez daha durdurdu” başlıklı haberde, görüşmelerin başında taraflarım pozisyonlarının birbirinden çok uzak olduğu, ama altı saatin sonunda iki liderin beklenmedik şekilde medyanın karşısına anlaşma metni ile çıktıklarını yazdı.

Yazıda, daha önce Soçi'de benzer zorlu bir müzakerenin ardından benzer anlaşmanın imzalandığı hatırlatıldı.

Devlet gazetesi Rossiyskaya Gazeta ise, “Direkt görüşme” başlıklı haberde, iki liderin İdlib krizine çözüm buldukları alt başlığını kullandı Yazıda, “Rusya ve Türkiye Suriye'de durumu düzene kavuşturacak, yaşayanların acılarını sona erdirecek ve barış sürecini ileriye taşıyacak metne imza attı” denilerek iyimser bir bakış sergilendi.

Moskovskiy Komsomlets gazetesinde “Erdoğan Putin'den mühlet kopardı” başlıklı haberde, her şeye rağmen risklerin gündemde olduğu belirtildi ve “Kim ne zaman sınırı zorlayacak, zaman meselesi” denildi.

Nezavisimaya gazetesi ise, Erdoğan'ın Putin'i siyasi ilişkilerin 100'üncü yıldönümü vesilesi ile, Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısını yapmak üzere Türkiye'ye davet ettiğini yazdı.

Kommersant gazetesinde Kremlin muhabiri Andrey Kolesnikov'un kaleme aldığı yazıda, bu görüşmeden daha fazlasını beklemenin imkansız olduğunu belirterek, “Ama en önemlisi Rusya ile Türkiye arasında savaş olmayacak” dedi.

Trump: Bırakalım Türkiye ile Suriye savaşsın" target="_blank">
Donald Trump: Bırakalım Türkiye ile Suriye savaşsın
Donald Trump: Bırakalım Türkiye ile Suriye savaşsın

Dünya

Donald Trump: Bırakalım Türkiye ile Suriye savaşsın

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakan Okur

Rus ve Suriye basınında gurur ve mutluluk. Bizde ise hayal kırıklığı ve öfke var. M4 ve M5 otoyolunu komple, gözlem noktaları ise artık operasyonel olmayacak, uçuşa yasak bölge olmadı vs vs. Suriye de türkiye için imzalanan sevr anlaşması gibi

burat

Aman ne güzel siyonist oyunu şimdiye kadar suriyede hangi anlaşmaya uydu rus ayısı sadece zaman kazanma tiyatroları.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23