• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarihi büyük keşif: Portekiz'de 3 tonluk canavar yakalandı! Guinness Dünya Rekoru Kitabı'na girdi

Yeniakit Publisher
2022-10-18 18:09:00 - 2022-10-20 11:37:00
Tarihi büyük keşif: Portekiz'de 3 tonluk canavar yakalandı! Guinness Dünya Rekoru Kitabı'na girdi

Portekiz açıklarında yaklaşık 3 tonluk canavar yakalandı. Dev güneş balığı Guinness Dünya Rekoru Kitabı'na girdi. Muazzam boyutuyla okyanuslarda yaşayan bu dev balık akıllara mavi derinliklerin ne tür gizemler sakladığı sorusunu getirdi. 2022 yılına gelinmesine rağmen denizin dibi hala tam anlamıyla keşfedilemedi...

Portekiz açıklarında ölü bulunan yaklaşık 3 tonluk güneş balığı canavarı, şimdiye kadar keşfedilen en ağır kemikli balık olarak kabul edildi. Okyanus devi 2021'de keşfedilirken, Guinness Dünya Rekoru kıran, bu ay "Journal of Fish Biology" de yayınlanan yeni bir makale sayesinde yakın zamanda ortaya çıktı.

AZOR ADALARI'NDA KEŞFEDİLDİ

Jam Press'in bildirdiğine göre, bilimsel adı 'Mola alexandrini' olarak bilinen süper büyük yumru kafalı güneş balığı, Aralık ayında Azor Adaları'ndaki Faial Adası açıklarında Kuzey Atlantik Okyanusu'nda yüzerken keşfedilmişti. Daha sonra yerel yetkililer tarafından alındı ve bilim adamları tarafından düzgün bir şekilde incelenebilmesi için limana geri getirildi.

İLK GUİNNESS DÜNYA REKORU KIRAN 1996'DA YAKALANDI 2.5 TONDU

En ağır kemikli balık rekoru daha önce 1996 yılında Japonya'nın Chiba kentindeki Kamogawa kıyılarında yakalanan bir güneş balığı tarafından tutulmuştu. Bu balık yaklaşık 2.5 ton ağırlığındaydı.

ÖLÜM NEDENİ BELLİ DEĞİL

Deniz canavarının nasıl öldüğü belli değil. Bununla birlikte, başının, bir teknenin omurgasından kaynaklanmış olabileceğini düşündükleri kırmızı boya ile silindirik bir göçük barındırdığı bildiriliyor. Muazzam boyutlarına rağmen, Molalar insanlara zararsızdır ve bunun yerine denizanası, küçük balıklar yemeyi tercih ederler.

BAŞKA HANGİ GÖRKEMLİ CANAVARLAR VAR?

Şimdilik dev güneş balığı, okyanusun birçok gizeminden sadece biri gibi görünüyor.  star'a göre; Portekiz kıyılarında keşfedilen dev güneş balığı, şimdiye kadar yakalanan en büyük balık olabilir, ama okyanusun derinliklerinde başka hangi görkemli hayvanların yüzdüğünü kim bilebilir?

İlginizi çekebilir → Helenistik döneme ait Türkiye'den ilginç keşif! Kızılkule'nin önünde yosunların altından çıktı! → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Tarihi baştan yazacak heyecan verici keşif! MÖ 120'den kaldı: Tesadüfen ortaya çıktı → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Türkiye’den dev keşif! Tarihi konakta heyecanlandıran tam 250 yıllık su kuyusu bulundu → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Gerçekte canavar olan, onu özgür vatanından alıp öldüren ademoğlu !.. O hayvan kaç insana zarar vermiş acep ?!..

Ne canavarı

Yeni akit sen de mi... yeni akit sen de mi???!!! Ne canavarı. Kim canavar.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23