• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarçın nedir? Konu komşu alsın, böylesi yok! Nedeni şaşırttı, efsane baharat öyle bir şey ki...

Yeniakit Publisher
2024-05-26 01:00:00 - 2024-05-26 08:25:45
Tarçın nedir? Konu komşu alsın, böylesi yok! Nedeni şaşırttı, efsane baharat öyle bir şey ki...

Her baharat çok faydalıdır ve hepsini ayrı tadı vardır, tarçın ise diğer baharatlara göre tatlı bir türü vardır. İnsanın tatlı ihtiyacını karşılayan bir baharat türüdür. Özellikle tatlıların vazgeçilmezleri arasındadır. Tarçın çok faydalı olan bir baharat türüdür. İşte tarçının faydaları…

Tarçının Faydaları

*Saç dökülmesinin durmasını sağlar.
*Öksürüğe karşı çok faydalıdır.
*Nezle ve gribe karşı da çok faydalıdır.
*Göz kararmasını giderir.
*Kataraktın geçmesini sağlar.
*Böbrek hastalıklarının giderilmesine yardımcı olur.
*Rahim hastalıklarına karşıda faydalıdır.
*Karaciğer tıkanıklığını açar.
*Baş ağrısına karşı çok faydalıdır.
*Titremelerin azalmasına ve yok olmasını sağlar.
*Yüzdeki ve ellerdeki siğilleri yok eder.
*Kalp damarlarını açar.
*Vücut sistemini iyi çalışmasını sağlar.
*Atar damarların açılmasını sağlar.
*Siyah çayın ve kahvenin zararlarını azaltır.
*Emziren annelerin sütünü artırır.
*Enfeksiyona karşı koruma sağlar.
*Kilo vermeye yardımcı olur.
-İnsülin hormonuna duyarlılığını artırır.
-Tarçın özellikle kan şekerini düşürür.
-Özellikle mantar enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.
-Kalsiyum, lif, magnezyum ve demir kaynağıdır.
-Kolesterolü düşmesini sağlar.
-Hafızayı güçlendirir.
Tokluk hissi verir.
-Ayrıca soğuk algınlığına karşı da çok faydalıdır.
-Yaşlanma karşıtı bir özelliği de bulunmaktadır.
-Gebelikte oluşan cilt lekelerinin giderilmesinde yardımcı olur.
-Özel dönem sancılarına iyi gelir.
-Kolon kanseri riskini azaltır.
-Özellikle kemik erimesini yavaşlatır.
-Böcek ısırıklarına karşı faydalıdır.

Tarçının Kullanım

Çay olarak tarçın kabuğu tercih edin. Kaynayan suyun içerisine bir tane tarçın kabuğu atın ve bir miktar bekleyin. Daha sonra sıcak olarak kullanın.
Toz tarçını yemeklerde ve tatlılarda da tercih edilir.
Toz tarçını yoğurt, süt, boza ve birçok şeyin üzerine atıp kullanımı da mevcuttur.
Tarçını başka çaylarla da karıştırıp tüketebilirsiniz.

Tarçının Zararları

Tarçın fazla kullanıldığı zaman kabızlığa sebep olur.
Gebelik döneminde doktora danışmadan kullanmayın.
Kan şekerini düşürdüğü için fazla kullanmak kan şekerinin çok düşmesini sağlar. Bu yüzden dikkatli olunması gerekir.
Eğer alerjinin varsa kullanmayın.
Tarçın keskin bir yapı olduğu için tek başına cilde uygulamayın.
Ayrıca düzenli olarak yüksek tansiyon için ilaç kullanıyorsanız. Tarçının az veya hiç kullanılmaması gerekir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman çalışır

Bahar hanım algı yapma CHP'li bunları vekil ayartmalarin ustası
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23