• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taraf’tan ahlâksızlık

Yeniakit Publisher
2013-06-05 21:41:00 - 2013-06-05 21:41:42
Taraf’tan ahlâksızlık

Ahlaksızca bir yalana imza atan Taraf Gazetesi; Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nin müezzini Fuat Yıldırım’ın, “Eylemciler camiye saygısızlık yapmadı” ifadelerini kullandığını yazdı. Evleri camiye yakın olan cemaat ise Taraf Gazetesi’nde yer alan ifadeler

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL
Taksim’deki Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesini protesto bahanesiyle ortaya çıkan militan grubun, Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne ayakkabıyla girmesi ve caminin içerisinde içki içmesine yönelik kamuoyunda tepkiler yükselirken, Taraf Gazetesi ahlaksız bir habere imza attı.
Taraf Gazetesi; Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nin müezzini Fuat Yıldırım’ın, “Eylemciler camiye saygısızlık yapmadı” ifadelerini kullandığını yazdı. Evleri camiye yakın olan cemaat ise Taraf Gazetesi’nde yer alan ifadelerin yalan olduğunu belirterek, “Camiye ayakkabıyla girmekten daha büyük saygısızlık olur mu? Biz şahidiz... Camiye girenler güvenlik kameralarını kırdılar, kameraların direklerine zarar vermek istediler. Bizim evimiz caminin hemen yakınında bulunuyor. Çocuklarımız üç gündür yaşananlardan dolayı kendine gelemedi” dedi.
ASLANBAY HABERİNİ SAVUNAMADI
Taraf Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ümit Aslanbay, gazetesinde yer alan haberle ilgili konuşmaktan kaçındı. Taraf yetkilileri, Aslanbay’ın toplantıda olduğunu, gazetemize dönüş yapılacağını söyledi ancak geri dönüş olmadı.   
REZALETİN GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR
Beyoğlu Müftülüğü yetkilileri ise; göstericilerin caminin dışındaki güvenlik kameralarının tamamen kırıldığını ancak caminin içindeki güvenlik kameralarının çalıştığını, caminin içinde alınan görüntülerin Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü, İstanbul Müftülüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiğini, camiye zarar verenler hakkında suç duyurunda bulunacaklarını ifade ettiler.
BEZMİ ALEM CAMİİ MİRAÇ’A YETİŞTİ
Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları desteklemek için Beşiktaş’ta yapılan gösterilerde zarar gören Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nde kırılan kapı onarıldı, pislenen halılar temizlendi ve cami Miraç Kandili’ne yetiştirildi. Cemaat yatsı namazı sonrası gerçekleştirilen Miraç programı için camiye akın etti.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23