• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taraf, proje gazetesidir

Yeniakit Publisher
2014-02-14 21:42:42 - 2014-02-15 08:42:25
Taraf, proje gazetesidir

Bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı Taraf gazetesine ağır ithamlarda bulunan Oral Çalışlar, “Orada çalışan arkadaşlardan da edindiğim izlenim şu; Taraf bir proje gazetesidir” dedi.

HABER MERKEZİ - Taraf Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar, Taraf Gazetesi için ağır bir iddia ortaya attı. Kesin kanaatinin Taraf Gazetesi’nin bir proje olarak yayın hayatına girdiğini söyleyen Çalışlar, orada 5 yıl çalışan arkadaşlarının anlattıkları ışığında bunu söylediğini belirtti.

“TARAF BİR PROJE GAZETESİDİR”

CNN Türk’te yayınlanan Karşı Gündem programına katılan Radikal gazetesi yazarı Oral Çalışlar, kısa bir süre çalıştığı Taraf gazetesi için ağır sözler sarf etti.
Programda Aslı Aydıntaşbaş’ın sorularını cevaplayan Çalışlar, Taraf gazetesinin hem çıkış amacını hem de finans yapısını sorgulayan çıkışlar yaptı.

Tarafta kısa bir süre çalıştığını hatırlatan Çalışlar, Yıldıray Oğur, Tuncer Köseoğlu gibi 5 yazı işleri çalışanının orada uzun süre çalıştığını hatırlatarak, “Onlar çalışma arkadaşlarımdı. 5 yıllık elemanlardı. Onlardan dinlediklerim ışığında söylüyorum, Taraf tamamen bir projedir. Kesin kanaatim bu; Taraf’ın bir proje olduğudur” dedi.

“AYDA 1.5 MİLYON DOLAR ZARAR EDİYOR”

Taraf’ın mali yapısına da değinen Çalışlar, Taraf gazetesinin aylık 1.5-2 milyon dolar içeri girdiğini savunarak, “Sahibi Başer Arslan. Taraf her ay 1.5 milyon dolar zarar ediyor. Başer Arslan’ın da her ay bu tutarı karşılayacak bir işi yok bildiğim kadarıyla” ifadelerini kullandı.

“ESKİ ÇALIŞANLAR MERAK EDİLENLERİ YAZMALI”
Çalışlar, Taraf’ın merak edilen yönlerinin ancak eski Taraf çalışanları tarafından ortaya çıkabileceğini belirterek, “Eski çalışanlar bu merak edilenleri yazmalıdır. Kimse bu konuda bir şey yazmadı şimdiye kadar” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23