• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tansiyon yükseldi: Ege'de Yunan tacizi!

Yeniakit Publisher
2015-01-15 18:42:00 -
Tansiyon yükseldi: Ege'de Yunan tacizi!

Bodrum'da Türk karasularına giren Yunan Sahil Güvenlik botu, Türk balıkçı teknesini taciz edince Türk sahil güvenlik güçleri harekete geçti.

Bunun üzerine bölgeye hareket eden Türk Sahil Güvenliği ile Yunan ekipleri karşı karşıya geldi. Bir Yunan Sahil Güvenlik botunun daha geldiği bölgede kısa süreli gerginlik yaşandı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botlarının konuşlu oldukları limanlara dönmesiyle gerginlik sona erdi.

İstanköy (Kos) Limanı'ndan hareket ederek Bodrum'a bağlı Akyarlar Mahallesi Fenerburnu açıklarından Türk karasularına giren Yunan Sahil Güvenlik botu, iddiaya göre, altı metrelik bir Türk balıkçı teknesinin üzerine dümen kırıp yakın geçti.

Yaklaşık bir saat süren tacize, Bodrum'da konuşlu 1 Nolu Türk Sahil Güvenlik Botu müdahale etti. Kilimli Adası'ndan bir Yunan Sahil Güvenlik botunun daha bölgeye gelince gerginlik arttı. Bir süre bölgede seyreden Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botlarının konuşlu oldukları limana dönmesiyle gerginlik sona erdi.

Diğer yandan Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemilere de uluslararası sularda ve Türk sularında olmasına rağmen yakın seyrederek tacizde bulunduğu iddia edildi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23