• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taner Yıldız o fotoğrafı görünce gözyaşlarını tutamadı

Yeniakit Publisher
2014-12-13 12:45:00 -
Taner Yıldız o fotoğrafı görünce gözyaşlarını tutamadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, AA'nın yılın fotoğraflarını gözyaşlarıyla oyladı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Filistin'de yaşanan drama ilişkin fotoğrafları incelerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Bakan Yıldız, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaretinin ardından AA'nın "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı. AA Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, oylama hakkında Yıldız'a bilgi verdi.

Fotoğrafları tek tek inceleyen Yıldız, haber kategorisinde tercihini, Ali Hasan'ın çektiği Cebaliye Mülteci Kampı'nda evinin bahçesinde oynarken bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden küçük kardeşi Sameh Junaid'e son kez bakan Filistinli 9 yaşındaki Ansam'ın acısını anlatan "Kardeşe Elveda" başlıklı fotoğraf için kullandı. Bu fotoğrafı incelerken gözyaşlarını tutamayan Yıldız, "Büyük bir hüzünle bu fotoğrafı seçiyorum. Acı ve bakışı anlatan çok anlamlı bir fotoğraf" dedi.

Bakan Yıldız, yaşam kategorisinde ise AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'un "Ankara'da Şimşekli Gece" fotoğrafına oy verdi. Yıldız, bu fotoğraf için de "Burada hem enerji var hem hayat var. Yıldırımın düştüğü anda orada 2,5 milyon volt enerji var. O kadar büyük enerji açığa çıkıyor" ifadesini kullandı.

Önceki gün, Anadolu Ajansı'nın Enerji Haberleri Terminali'nin tanıtımına katıldığını hatırlatan Yıldız, bu gelişmeyi çok önemsediklerini söyledi.

AA'nın Enerji Haberleri Terminali'nin çok iyi düşünülmüş verimli bir proje olduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi:

"Birbirimizi daha çok anlayacağımız ve Anadolu Ajansı'nın önemini daha çok vurgulayacağımız bir yapı oluştuğuna inanıyorum. Dünyada çok ciddi bir açığı bulunan ancak belli kanallar tarafından dünyanın haber merkezi olan yapılar. Bunu değiştirmemiz lazım. Anadolu Ajansı'nın böyle bir gücü var. Çok iyi yetişmiş, sırf enerji masasında 30'u aşkın uzman İngilizce ve farklı dillerde bunu yapıyorlar. Türkçe'yi İngilizce yazıp yorumlayarak aktarıyorlar. Bu çok iyi bir hız."

Yıldız, AA'nın Türkiye'yi dünyaya doğru tanıtmada çok önemli rolü olduğunu dile getirdi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23