• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tamamen yerli üretim milli füzeler yolda!

Yeniakit Publisher
2015-11-21 12:44:00 -
Tamamen yerli üretim milli füzeler yolda!

Savaş teknolojileri konusunda son dönemlerde attığımız adımlara oldukça önemli bir yenisi daha ekleniyor.

Son günlerde dünyada da oluşturduğu tehdit giderek artan terörizm ile mücadele konusunda ülkemiz, yerli üretim savunma silahları üreterek önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Bu bağlamda en sık kullanılan savaş mühimmatı füzeler konusunda Çin ile görüşmeler yapan Türkiye, 4 milyar dolar bütçe ayırdığı ihaleyi iptal etmesinin ardından yönünü yerli üreticilerin desteği ile yerli füzelere çevirmiş durumda. Milli imkanlarla, yüzde yüz yerli üretim füzeler geliştirecek olan ülkemiz, Çin ihalesine ayırdığı bütçeyi de yerli firmalara kaynak olarak sunacak.

Füze alanında yaptıkları çalışmalar ile dikkat çeken yerli firma Roketsan, bu konuda Türkiye'nin en büyük kozu durumda. Daha önceden yine yüzde yüz yerli olarak üretilen tanksavar füzesi Umtas ve Türk Deniz Kuvvetleri için gemisavar silah kapsamında geliştirilen Atmaca, Roketsan'ın dikkat çeken işleri olarak ön plana çıkmakta.

Yeni planlama konusunda geliştirilecek füzelerin yüzde yüz yerli olması konusunda büyük bir özen gösteriliyor ve atılan adıımlar bu gayeye göre atılıyor. Şu an için en büyük hedef ise bu füzelerin geliştirilip yurt dışına satışını yapmak.

Şu an ülkemizde terör örgütü pkk'nın pek çok barınağını ve deposunu yok etmede kullanılan F16 uçakları için geliştirilmiş Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat (SOM) füzesi, yeni modeli ''J'' ile 2018'de hazır olacak. SOM J'nin özelliği ise dünyanın en ileri savaş uçağı olarak lanse edilen F-35'lerde kullanılacak olması. Tamamen yerli olarak üretilecek SOM J, Avustralya, Kore, Japonya ve ABD gibi F-35 uçaklarını kullanan pek çok ülkeyi potansiyel alıcı sınıfına sokmakta.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23