• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tamamen yaydan oluşan ilginç bisiklet

Yeniakit Publisher
2016-02-05 14:47:00 -
Tamamen yaydan oluşan ilginç bisiklet

3D yazıcı kullanılarak tamamen yaydan oluşturulan bir bisiklet üretildi. Yaydan üretilmiş olmasına rağmen sağlam olan bu bisikletin yapımında öğrencilerin de çok emeği var.

3D yazıcılar üretildiği ilk tarihlerden beri ilginç şeylerin üretilmesi amacıyla kullanıldılar. Bu ilginç şeyler arasına yeni birisi daha eklendi: yaydan oluşan bisiklet. Bu ilginç bisikletin koltuğu, gidonu, lastikleri ve pedalları hariç tüm bölümleri uçlu kalemlerimizde kullandığımız küçük yaylar kullanılarak üretildi. Tüm gücüyle kalemimizin basma kısmını geriye iten bu yayların çok dayanıklı olduğunu söyleyemeyiz ancak bu bisiklette bulunan yaylar, minik bir yayın bile topluca ne kadar güçlü olabileceğini gösteriyor.

Tamamen yaydan oluşan bu bisikletin üretim fikri bir grup öğrenci tarafından ortaya sürüldü. Hollanda'da bulunan Delft University of Technology (TU Delft) adlı üniversitede okuyan bu öğrenciler, projeyi oluşturmalarından sonra üretim için "MX3D" adlı 3D üretim firmasıyla birlikte çalıştılar. MX3D adlı firma, 2013 senesinde diğer 3D yazıcılardan farklı olarak yatay şekilde de üretim yapabilen 3D yazıcıyı da geliştirmişlerdi. Bu özel 3D yazıcı sayesinde üretilen bisiklet gövdesi, bütün bir parça halinde üretilmiş olmasından dolayı çok daha güçlü.

"Arc Bicycle" adındaki bisiklet paslanmaya karşı dayanıklı ve sadece normal bir bisiklet kadar ağır. Dayanıklılık konusunda da çok başarı olan Arc Bicycle, bir süre sonra satışa sunulabilir.

 

(webtekno)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23